Νέα BMW F 850 GS Adventure από 13.900 ευρώ

Βασισμένη στο δυναμικό και εκτός δρόμου χαρακτήρα της F 850 GS, η νέα Adventure συνδυάζει ευελιξία και ικανότητες touring

  • -
  • -

Μετά τις πρόσφατα ανανεωμένες BMW F 750 GS και F 850 GS που παρουσιάστηκαν το φθινόπωρο του 2017, ήρθε η σειρά της νέας F 850 GS Adventure να διευρύνει την premium γκάμα της BMW Motorrad στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βασισμένη στο δυναμικό και εκτός δρόμου χαρακτήρα της F 850 GS, η νέα Adventure συνδυάζει ευελιξία και ικανότητες touring, δυνατότητες σε συνθήκες εκτός δρόμου και καλή συμπεριφορά σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Οι μηχανικοί εξέλιξης της BMW Motorrad τοποθέτησαν τον δικύλινδρο 853 cc κινητήρα των 95 ίππων, κρατώντας ένα δυνατό ήχο χάρη στο νέο στρόφαλο με κομβία σε διάταξη 90 μοιρών και χρονισμό ανάφλεξης στις 270/450 μοίρες. Οι δύο αντικραδασμικοί άξονες αναλαμβάνουν την απορρόφηση των κραδασμών του νέου κινητήρα. Προγράμματα οδήγησης ή όπως τα ονομάζει η BMW, Riding Modes, είναι τα “Road”. Παράλληλα, διατίθενται Riding Modes Pro στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Η νέα F850 GS Adventure έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις προσωπικές απαιτήσεις του αναβάτη, καθώς διαθέτει δύο Riding Modes στο βασικό της εξοπλισμό, “Rain” και “Road”. Τα προγράμματα αυτά σε συνδυασμό με τα συστήματα ABS και Αυτόματου Ελέγχου Σταθερότητας ASC της BMW Motorrad εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας στο δρόμο. Επίσης, χάρη στο στάνταρ δυναμικό πίσω φως φρένου, η ορατότητα της μοτοσικλέτας κατά το φρενάρισμα είναι βελτιωμένη. Ο προαιρετικός εξοπλισμός που διατίθεται για την F 850 GS Adventure από το εργοστάσιο περιλαμβάνει τα πρόσθετα Riding Modes “Pro”,  “Dynamic”, “Enduro” και “Enduro Pro”, δυναμικό traction control (DTC) και ABS Pro που αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών ακόμη και με τη μοτοσικλέτα σε κλίση. Νέος είναι ο ατσάλινος σκελετός και πιο βελτιωμένη, σύμφωνα με την εταιρεία, η γεωμετρία της ανάρτησης και το ρεζερβουάρ είναι 23 λίτρα.

Η νέα εμφάνιση της F 850 GS Adventure αναδεικνύει τον ταξιδιωτικό χαρακτήρα της. Η μεγαλύτερη ζελατίνα που ρυθμίζεται σε δύο θέσεις και οι «χούφτες» στο τιμόνι προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Τα μεγάλα μασπιέ, οι ρυθμιζόμενοι μοχλοί του κιβωτίου ταχυτήτων και του πίσω φρένου καθώς και οι μπάρες προστασίας του κινητήρα και η βάση για το topcase από ανοξείδωτο ατσάλι, ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της F 850 GS Adventure. Πέραν της βασικής έκδοσης, η F 850 GS Adventure είναι επίσης διαθέσιμη στις εκδόσεις Exclusive και Rallye.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...