Η Aston Martin βρήκε τον τρόπο να κάνει αθάνατα τα ιστορικά αυτοκίνητα

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα καταστήσουν τα ιστορικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς του κινητήρα εσωτερικής καύσης

  • -
  • -

Με το ενδιαφέρον για τα ιστορικά αυτοκίνητα ν’ αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην Ευρώπη κάθε χρόνο, η Aston Martin παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να τα διατηρήσει ζωντανά.

Αποφασισμένη να παντρέψει τον ρομαντισμό προγενέστερων εποχών με τη περιβαλλοντική συμφιλίωση, η βρετανική φίρμα καινοτομεί, δημιουργώντας ένα... αναστρέψιμο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, τύπου «κασέτας». Εν ολίγοις, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θ’ αντικατασταθούν από ηλεκτρικούς.

Προστασία από ενδεχόμενες μελλοντικές νομοθεσίες

Η παραπάνω στρατηγική κίνηση, που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την προαγωγή της ηλεκτροκίνησης, αποσκοπεί τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στον εκσυγχρονισμό των κλασικών οχημάτων, προσφέροντας τους την απαραίτητη προστασία από τυχόν μελλοντικές νομοθεσίες που θα περιορίζουν ή απαγορεύουν την κυκλοφορία τους. Η τεχνογνωσία για το καινοτόμο σχέδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας αντλήθηκε μέσω της δημιουργίας της Rapide E, καθώς και του επικείμενου προγραμματισμού της γκάμας νέων μοντέλων Lagonda.

Δυνατότητα επαναφοράς του κινητήρα εσωτερικής καύσης

Το πρώτο μοντέλο υποβλήθηκε στη «μεταμόσχευση» ηλεκτρικού κινητήρα είναι μια αυθεντική DB6 MkII Violante του 1970. Όσον αφορά τον ηλεκτρικό κινητήρα τύπου «κασέτας», αυτός κάθεται πάνω στις αυθεντικές βάσεις κινητήρα και κιβωτίου, ενώ περικλείεται από τη δική του θήκη. Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί καλώδια που τροφοδοτούν το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου, ενώ στην καμπίνα φιλοξενείται διακριτικά και μία οθόνη, μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα του ηλεκτροκινητήρα.

Η αντικατάσταση, ωστόσο, του κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν θα σηματοδοτεί το οριστικό τέλος του. Αν κάποιος κάτοχος αυτοκινήτου μετανιώσει για την αλλαγή, τότε θα μπορεί να τον επανατοποθετήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...