Πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε για την παρουσίαση της υβριδικής Porsche 911;

Ο Διευθυντής Παραγωγής της Porsche 911, August Achleitner, συνομίλησε με το AutoExpress, λύνοντας τις απορίες

  • -
  • -

Πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων συγκέντρωσε η αποκάλυψη της 8ης γενιάς της Porsche 911, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Το εμβληματικό μοντέλο θα συνοδευτεί μελλοντικά από μερικές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας 911 Turbo καθώς και της GT3.

Η αγωνία για την παρουσίαση των εν λόγω μοντέλων αναμένεται να λάβει περαιτέρω παράταση, αλλά, τουλάχιστον, διαλευκάνθηκαν οι απορίες για το πότε θα μπορέσει το κοινό να "συστηθεί" με την 911 Hybrid.

Ειδικότερα, συζητώντας με το AutoExpress, o Διευθυντής Παραγωγής της Porsche 911, August Achleitner, ξεκαθάρισε πως η υβριδική 911 «θα αφορά την εξελιγμένη έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια».

Η παραπάνω αναγγελία υποδηλώνει πως η υβριδική Porsche δεν θα φτάσει στην αγορά, τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστεί το ανανεωμένο μοντέλο, το 2023. Η συγκεκριμένη ημερομηνία, ναι μεν καταδεικνύει μεγάλη καθυστέρηση, ο Achleitner, ωστόσο, τόνισε πως οι λάτρεις της αυτοκίνησης θα ανταμειφθούν για την υπομονή τους:

«Όταν κάνω λόγο για υβριδική έκδοση της 911, δεν αναφέρομαι σε κάτι παρεμφερές με την Panamera ή την Cayenne, αλλά κάτι αντίστοιχο με την αγωνιστική Porsche 919 του Le Man».

Τα συγκεκριμένα λόγια του Achleitner ναι μεν εγείρουν ποικίλα ερωτηματικά, τα δημοσιεύματα, ωστόσο, υποδεικνύουν πως το μοντέλο δεν θα διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα. Εντούτοις, πληθώρα δημοσιογράφων είναι πεπεισμένοι πως το πολυσυζητημένο μοντέλο θα είναι εφοδιασμένο με συστήματα ανάκτησης κινητικής ενέργειας και μπαταρία ιόντων λιθίου, που τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο στον εμπρόσθιο άξονα.

Στο επίκεντρο εκτενών συζητήσεων έχει βρεθεί και η μπαταρία, με τους τεχνικούς να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τόσο με το βάρος όσο και τις δυνατότητες απόδοσης της υπάρχουσας τεχνολογίας μπαταριών. Τα εν λόγω εμπόδια δεν προβλέπεται να ξεπεραστούν στο εγγύς μέλλον, γεγονός που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην καθυστερημένη παρουσίαση του 911 Hybrid.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...