Όταν στις ΗΠΑ παραβιάζουν τη ΛΕΑ το... πληρώνουν! (video)

Ο ασυνείδητος οδηγός δεν πρόσεξε ότι προσπέρασε περιπολικό της αστυνομίας

  • -
  • -

Σε πρόβλημα ύψιστης σημασίας έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια η πάγια συνήθεια πολλών Ελλήνων οδηγών να παραβιάζουν τη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτατης Ανάγκης).

Βέβαια, η περιφρόνηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας αποτελεί ένα υπερεθνικό φαινόμενο - αν  και σε αρκετές χώρες όχι στον βαθμό της Ελλάδας. Αυτό αποδεικνύει ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε αυτοκινητόδρομο του Χιούστον των ΗΠΑ, ενώ επικρατούσε «κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Όπως μαρτυρά ένα βίντεο που τραβήχτηκε από dashcam (τοποθετημένη κάμερα στο παμπρίζ του αυτοκινήτου) πρωταγωνιστής ήταν μία Mercedes S-Class η οποία για να αποφύγει την κίνηση, όχι μόνο χρησιμοποίησε τη ΛΕΑ (σε αρκετούς αυτοκινητοδρόμους στις ΗΠΑ υπάρχει ΛΕΑ τόσο αριστερά όσο και δεξιά), αλλά ταυτόχρονα ανέπτυξε και μεγάλη ταχύτητα.

Για κακή του τύχη, ωστόσο, ο οδηγός του πολυτελούς sedan δεν πρόσεξε πως προπορευόταν ένα περιπολικό, με την κατάληξη να είναι η αναμενόμενη: Λίγα μέτρα πιο πέρα, η S-Class ακινητοποιήθηκε.

Δε γνωρίζουμε τη δικαιολογία που επικαλέστηκε ο οδηγός, ωστόσο η άμεση επέμβαση των αστυνομικών καταδεικνύει τα αστραπιαία αντανακλαστικά που χαρακτηρίζει ένα ευνομούμενο κράτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...