Τέλος από Πρόεδρος και της Mitsubishi o Ghosn

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ομίλου Renault-Nissan θα παραμείνει απλό μέλος του ΔΣ

  • -
  • -

Μετά τη Nissan και η Mitsubishi ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Carlos Ghosn από τη θέση του Προέδρου. Ο 64χρονος Ghosn, ένας από τα ισχυρότερα στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, παραμένει κρατούμενος από τις ιαπωνικές αρχές, καθώς κατηγορείται για απόκρυψη των πραγματικών του απολαβών και παράνομη χρήση περιουσιακών στοιχείων της Nissan για προσωπικό του όφελος.

Νέος Πρόεδρος της Mitsubishi στη θέση του Ghosn, ο οποίος θα παραμείνει προσωρινά μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ιαπωνικής εταιρείας, εξελέγη ο Osamu Masuko.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mitsubishi Motors, «ο Ghosn ανέλαβε Πρόεδρος της Mitsubishi βάσει της στρατηγικής συμφωνίας με τη Nissan. Αφού όμως χάθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του από τη Nissan είναι δύσκολο να συνεχίσει να πραγματοποιεί το έργο στην Mitsubishi. Ο Osamu Masuko θα είναι Πρόεδρος του ΔΣ μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας».

Όσον αφορά τη Renault, με απόφασή του το ΔΣ της γαλλικής εταιρείας διατηρεί μεν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ghosn μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, όμως τοποθέτησε στη θέση του Αναπληρωτή CEO τον Thierry Bollore.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...