Τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 - Πώς θα εκτυπώσετε το έντυπο

Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXISnet. Η διορία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου

  • -
  • -

Τη δυνατότητα να εκτυπώσουν το έντυπο τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2019 τους έχουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου άνοιξε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η ειδική εφαρμογή. Για μία ακόμη χρονιά δεν υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Η διορία για την πληρωμή είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018, ενώ το πρόστιμο για τους εκπρόθεσμους είναι ίσο του ύψους των τελών.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτύπωση του εντύπου μπορεί να γίνει είτε με κωδικούς TAXISnet είτε χωρίς αυτούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ TAXISNET

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ TAXISNET

Αφού μπείτε στην εφαρμογή και συμπληρώσετε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, επιλέγετε το έτος 2019 και στη συνέχεια πατάτε το κουμπί «Αναζήτηση». Όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση» τότε επιλέγετε «Εκτύπωση». Σε νέο «παράθυρο» ανοίγει το έντυπο τελών κυκλοφορίας του 2019, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.

Πάντως παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην εμφάνιση του εντύπου τελών κυκλοφορίας.

NEO GOCAR.GR ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ

Η πληρωμή των τελών μπορεί να γίνει είτε στα ταμεία των τραπεζών είτε ηλεκτρονικά, με την ταυτότητα οφειλής που αναγράφεται σε κάθε ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό σε 12 δόσεις.

Τι θα πληρώσετε ανά κατηγορία:

Για ΕΙΧ που έχουν ταξινομηθεί έως την 31.10.2010 καθώς και για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ΙΧ ανεξαρτήτως ημερομηνίας, ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα και σύμφωνα με τους ακόλουθους πίνακες:

 



 

Για τα ΕΙΧ που έχουν ταξινομηθεί από την 1.11.2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γρμ. CO2/χλμ) ως εξής:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...