«Παιχνίδια» στο χιόνι με Audi RS4 420 ίππων (video)

Φοράει «στολή» παραλλαγής και περιπλανιέται στις Ελβετικές Άλπεις

  • -
  • -

Ο χειμώνας καταφτάνει αγριεμένος, τα καλοριφέρ αρχίζουν και δουλεύουν με ακατάπαυστους ρυθμούς, ενώ οι ολιγοήμερες εξορμήσεις τοποθετούνται στην κορυφή της wish list όλων μας. Τα πρώτα χιόνια θα σηματοδοτήσουν τις πρώτες αποδράσεις στα χειμερινά θέρετρα της χώρας, αλλά το Audi RS4 Sedan μάς προτείνει μία εναλλακτική δραστηριότητα.

Το Audi RS4 «φοράει»… στολή παραλλαγής και περιπλανιέται ξέγνοιαστο στις Ελβετικές Άλπεις, ενώ στα βουνά "στριγκλίζει" ο V8 των 4.2 λίτρων. Η ισχύς του αγγίζει τους 420 ίππους και τα 430 Nm ροπής με τη διαδικασία 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 4.8 sec, παρά τα 1,725 κιλά που ζυγίζει.

Σε μια ελαφρώς αναβαθμισμένη μορφή, ο V8 κινητήρας διατηρήθηκε και στην επόμενη, 3η γενιά RS4, όπου αναβαθμίστηκε με 30 επιπλέον ίππους. Η ροπή, ωστόσο, παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, με τη γερμανική φίρμα να αναφέρει πως χρειάζεται 4.7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα πρώτα 100 km/h. H μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 250 km/h, ενώ μπορεί να εκτοξευτεί στα 280 km/h χάρη στο πακέτο αναβάθμισης του μοντέλου. Το χειροκίνητο κιβώτιο αντικαταστήθηκε από αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, που με τη σειρά του παραχώρησε στο απερχόμενο Β9 RS4 ένα αυτόματο 8 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...