Η Ιαπωνία ετοιμάζει την «Super City»

Εκεί θα δοκιμαστούν όλες οι μελλοντικές τεχνολογίες, ανάμεσά τους και η αυτόνομη οδήγηση

  • -
  • -

Να επιταχύνει τους ρυθμούς για το… πέρασμα στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) προσπαθεί η Ιαπωνία και για να το πετύχει έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μία «πόλη-πειραματόζωο». Σε αυτήν και τους κατοίκους της θα δοκιμάζονται οι τεχνολογίες του αύριο, χωρίς να υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια ή νομικά κωλύματα.

Η «Super City», όπως ονομάζεται, θα δημιουργηθεί σε κάποια εγκαταλελειμμένη περιοχή, πιθανόν σε πρώην εργοστάσιο. Η επιλογή του κατάλληλου σημείου αναμένεται να γίνει το προσεχές καλοκαίρι. Οι κάτοικοι της πόλης θα υπογράψουν συμφωνητικό ότι δέχονται να καταγράφονται τα δεδομένα από τις δραστηριότητές τους και ότι στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο αυτόνομα οχήματα.

Πέρα από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα δοκιμαστούν μία σειρά από τεχνολογίες, όπως καταστήματα με πληρωμή χωρίς μετρητά, τηλεϊατρική κ.α. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, οι υπολογιστές θα… μαθαίνουν από την συμπεριφορά των ανθρώπων και θα αναβαθμίζουν ανάλογα το λογισμικό των προγραμμάτων.

Η ιαπωνική κυβέρνηση θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα συγκεντρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλος όγκος δεδομένων, που θα καταστήσει τις τεχνολογίες σύντομα εφαρμόσιμες στον πραγματικό κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...