5 μοναδικά χαρακτηριστικά του νέου Suzuki Vitara

Στην ανανεωμένη έκδοσή του, το δημοφιλές ιαπωνικό SUV παραθέτει τα προτερήματά του

  • -
  • -

Τη δυναμική του πορεία στα compact SUV συνεχίζει το Vitara, έχοντας να επιδείξει μία σειρά από βελτιώσεις σε κάθε τομέα. Πέρα από το σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, η Suzuki το εφοδιάζει με βελτιωμένους κινητήρες που πληρούν το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP καθώς και με τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Ας δούμε 5 χαρακτηριστικά στοιχεία που το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό στην κατηγορία των compact SUV.


Τετρακίνηση από τα 1.000 cc

Συνήθως η παρουσία συστημάτων 4x4 συναντάται μόνο σε μεγάλου κυβισμού κινητήρες, που συνοδεύονται από υψηλή φορολογία και αντίστοιχα μεγάλη κατανάλωση. Η Suzuki προσφέρει τετρακίνητες εκδόσεις του νέου Vitara και με τον τρικύλινδρο 1.0 BoosterJet, ισχύος 112 ίππων και ροπής 170 Nm.

Η τετρακίνηση ALLGRIP δίνει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές λειτουργίας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αλλά και αυτές του δρόμου. Η Auto δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου, η Sport βελτιώνει την απόδοση σε δρόμο με στροφές, η Snow προσφέρει αυξημένη πρόσφυση σε χιονισμένες και γενικά ολισθηρές επιφάνειες, ενώ η Lock ενδείκνυται για δύσκολα σημεία, όπως το χιόνι, η λάσπη και η άμμος. Το Σύστημα Ελέγχου Κατάβασης (Hill Descent Control) ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα όταν το Vitara κινείται σε απότομη κατωφέρεια.

Κατανάλωση

Ένα SUV με κίνηση σε όλους τους τροχούς δεν χρειάζεται να υποχρεώνει τον οδηγό του να επισκέπτεται συχνά το πρατήριο καυσίμων. Το Vitara 1.0 Boosterjet 1.0 ALLGRIP καταναλώνει μόλις 5,7 lt. βενζίνης ανά 100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί στα 129 g/km.

Έκδοση με αυτόματο κιβώτιο

Το Vitara 1.0 Boosterjet 4x4 μπορεί να συνδυαστεί και με το αυτόματο σύστημα μετάδοσης για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στην καθημερινή χρήση. Το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων έχει ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, παράλληλα με εξοικονόμηση καυσίμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ TOY NEOY SUZUKI VITARA (+VIDEO)

Εξοπλισμός

Διαθέσιμο στην έκδοση GL+, το Vitara 1.0 Boosterjet 4x4 προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, προβολείς ομίχλης, έγχρωμη οθόνη 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, 7 αερόσακοι, cruise control, σύστημα ελέγχου κατάβασης (hill descent control) οθόνη αφής 7 ιντσών με κάμερα οπισθοπορείας και σύνδεση smartphone (συμβατή με Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink).

Στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού GLX προστίθεται η ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόνομο φρενάρισμα με χρήση κάμερα, ρυθμιζόμενο cruise control, ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας και διόρθωση της πορείας του αυτοκινήτου, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας, ειδοποίηση για κάθετα διερχόμενα οχήματα κατά την οπισθοπορεία κ.α.

Τιμή

Με τιμή κάτω από τα 20.000 ευρώ για την έκδοση 1.0 Boosterjet 4x4, η απόκτηση ενός τετρακίνητου SUV με χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και χαμηλό ετήσιο κόστος χρήσης γίνεται πλέον εύκολη. Το 1.0 GL+ 4x4 πωλείται προς 19.650 ευρώ, ενώ η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο κοστίζει 21.650 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ SUZUKI VITARA


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...