Επίσημο: Ηλεκτρικά ταξί στην Ελλάδα

Ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία που επιτρέπει την κυκλοφορία τους

  • -
  • -

Στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που αφορά τα αυτοκίνητα ταξί προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στο νομοσχέδιο που καθορίζει τα θέματα υδατοδρομίων και τις αστικές οδικές μεταφορές περιλήφθηκε και ψηφίσθηκε τροπολογία που επιτρέπει τη χρήση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων ως ταξί.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά ταξί θα πρέπει να έχουν ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος τουλάχιστον 50 kW (68 ίππων) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον 30 kWh. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, «τα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της ηχορύπανσης. Για το λόγο αυτό θεσπίζεται η δυνατότητα θέσης σε κυκλοφορία ως ΕΔΧ – ΤΑΞΙ αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων».

Οι προδιαγραφές για τις υπόλοιπες κατηγορίες ταξί δεν άλλαξαν: τα βενζινοκίνητα να έχουν κυβισμό τουλάχιστον 1.550 cc, τα πετρελαιοκίνητα τουλάχιστον 1.450 cc, τα υβριδικά, τα υγραεριοκίνητα και τα φυσικού αερίου τουλάχιστον 1.200 cc.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...