Οριστικά παρελθόν από την Audi ο Rupert Stadler

O πρώην Πρόεδρος της γερμανικής μάρκας παραμένει υπό κράτηση λόγω της εμπλοκής του στο dieselgate

  • -
  • -

Την απομάκρυνση του Rupert Stadler από το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen AG και από τη θέση του Προέδρου της Audi αποφάσισε το εποπτικό συμβούλιο του γερμανικού ομίλου. Ο Stadler βρίσκεται από τα μέσα Ιουνίου υπό κράτηση, με την κατηγορία συμμετοχής στην απάτη τοποθέτησης παράνομου λογισμικού στα εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα, το γνωστό dieselgate.

Μάλιστα το δικαστήριο απέρριψε αίτημα των δικηγόρων του Stadler να αποφυλακισθεί μέχρι να διεξαχθεί η δίκη, καθώς θεωρεί ότι αν αφεθεί ελεύθερος μπορεί να  παραποιήσει ή να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

Η ανακοίνωση της Volkswagen AG αναφέρει ότι ο Stadler αποχωρεί άμεσα από τις εταιρείες του ομίλου και δεν θα εργάζεται πλέον για αυτές. Ως αιτιολογία αναφέρεται ότι λόγω της κράτησής του δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ παράλληλα θέλει να επικεντρωθεί στην υπεράσπισή του.

Ο Stadler βρισκόταν στην Audi από το 1990, ενώ στις αρχές του 2007 τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου. Τα καθήκοντά του έχει αναλάβει προσωρινά ο Abraham Schot, πρώην μέλος στο ΔΣ της Audi, με ευθύνη τους τομείς των Πωλήσεων και του Μάρκετινγκ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...