Όλα τα μοντέλα της Citroen με κινητήρες Euro 6.2

Πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  • -
  • -

Η Citroen είναι μία από τις μάρκες που από την ημερομηνία εφαρμογής του πρωτοκόλλου WLTP (1η Σεπτεμβρίου) είχε διαθέσιμα όλα τα μοντέλα της γκάμας της, χωρίς καθυστερήσεις προκειμένου να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα.

Τα μηχανικά σύνολα επωφελούνται από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, όπως είναι το SCR (Selective Catalytic Reduction) στους BlueHDi κινητήρες diesel, αλλά και το Φίλτρο Συγκράτησης Μικροσωματιδίων PPF (Petrol Particle Filter) για τους βενζινοκινητήρες με τον άμεσο ψεκασμό.

Οι πολυβραβευμένοι κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi της νέας γενιάς που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6.2, είναι ισχυρότεροι και με νέα κιβώτια ταχυτήτων είτε μηχανικά 6τάχυτα είτε αυτόματα 6 ή 8 σχέσεων ανάλογα με την έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ CITROEN C4 CACTUS 1.6 DIESEL

«Έμπνευσή μας είναι οι πελάτες μας και φιλοδοξούμε να καλύπτουμε με ολιστικό τρόπο τις απαιτήσεις για την απρόσκοπτη καθημερινότητά τους. Σε ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές σε επίπεδο τεχνολογικών εφαρμογών, για να είμαστε έτοιμοι για ακόμα αυστηρότερες προδιαγραφές στο μέλλον», δήλωσε η Linda Jackson, διευθύνουσα σύμβουλος της Citroen.

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, το πρωτόκολλο για την έγκριση τύπου έχει αλλάξει, καθώς οι μετρήσεις κατανάλωσης βασίζονται σε στοιχεία που προκύπτουν από πιστοποιημένα στοιχεία χρήσης. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κόστος των μετακινήσεών τους. Το νέο πρωτόκολλο WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) αφορά όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι προδιαγραφές του βασίζονται σε ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης που κάνουν τις τιμές της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτές των πραγματικών συνθηκών χρήσης του εκάστοτε αυτοκινήτου, με δεδομένα που έχουν να κάνουν με την διανυθείσα απόσταση, τη μέση ταχύτητα κίνησης, το χρόνο ακινησίας και τη θερμοκρασία. Με τις δοκιμές αυτές προκύπτουν στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων που αντιπροσωπεύουν καλύτερα την πραγματικότητα. Επιπρόσθετα, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εργαστηριακές δοκιμές και έχουν να κάνουν με τις εκπομπές CO, NOx και μικροσωματιδίων, ελέγχονται κάτω από πραγματικές συνθήκες στο δρόμο.

Σήμερα, όλη η γκάμα των επιβατικών μοντέλων της Citroen είναι εγκεκριμένα σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει το πρωτόκολλο WLTP, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα υψηλής απόδοσης κινητήρων, που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων που είναι πολύ κοντά στις απαιτήσεις τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...