Τους βάζει στα δίχτυα! Η αυτονομία του ηλεκτρικού Kia

To Niro EV θα μπορεί να διανύσει 485 km με μία φόρτιση

  • -
  • -

Εντυπωσιακά στοιχεία ανακοίνωσε η Kia για το ηλεκτρικό της SUV λίγους μήνες πριν το λανσάρισμά του στην Ευρώπη. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη της κορεάτικης εταιρείας, οι μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς χωρητικότητας 64 kWh εξασφαλίζουν με μία φόρτιση στο Niro EV αυτονομία 485 km και μάλιστα με βάση το νέο κύκλο δοκιμών WLTP!

Μάλιστα στον αστικό κύκλο η αυτονομία εκτοξεύεται στα 615 km. Με ταχυφορτιστή 100 kW η διαδικασία φόρτισης έως το 80% διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Η ευρωπαϊκών προδιαγραφών έκδοση του προσθιοκίνητου ηλεκτρικού SUV θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι και πριν τα τέλη του 2018 θα αρχίσει η διάθεσή του στη Γηραιά Ήπειρο. Υπάρχει διαθέσιμη και έκδοση με μικρότερη μπαταρία (χωρητικότητας 39,2 kWh), με την οποία η αυτονομία ανέρχεται στα 312 km.

ΘΕΛΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 13€ ΤΟ ΜΗΝΑ;

Στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία, το ηλεκτρικό μοτέρ του Niro EV έχει ισχύ 204 ίππους και η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 7,8 sec. Η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει το Active Pedestrian Warning (APWS), το οποίο συνδυάζει εμπρός κάμερες, τεχνολογία αναγνώρισης ανθρώπων και οχημάτων και εξωτερικά ηχεία. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει έναν πεζό ή ποδηλάτη που διασχίζει το δρόμο μπροστά από το Niro EV, τότε τα ηχεία θα εκπέμπουν προς αυτόν μία ηχητική προειδοποίηση ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα.

Όπως τα συμβατικά Kia, έτσι και το Niro EV συνοδεύεται από την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση, η οποία καλύπτει τόσο τις μπαταρίες όσο και τον ηλεκτροκινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...