Ποια Cayenne; Αυτό είναι το 1o off-road όχημα της Porsche (vid)

Επιπλέει και στο νερό

  • -
  • -

Σύντομα, η γκάμα της Porsche θα εμπλουτιστεί με την επερχόμενη Cayenne Coupe, αλλά η ιστορία των εκτός δρόμου μοντέλων της γερμανικής εταιρείας δεν ξεκινάει από το 2002 με την πρώτη Cayenne. Για την ακρίβεια, ξεκινάει πριν από 50 χρόνια όταν η Porsche εξέλιξε ένα off-road animal για τον γερμανικό στρατό. Η τότε κυβέρνηση ζήτησε ελαφρύ, γρήγορο και ευέλικτο τετρακίνητο, ενώ παράλληλα να είναι αξιόπιστο και εύκολο στη συντήρηση.

Η Porsche δεν είχε μεγάλη εμπειρία τότε σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο με πολύ δουλειά κατέληξαν στο 597 Jagdwagen, το οποίο μοιάζει με το Volkswagen Kubelwagen. Το βάρος του ήταν μόλις 870 κιλά και η ισχύς των 50 ίππων προέρχεται από έναν 4κύλινδρο σύνολο, το οποίο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι υπήρχε η επιλογή κίνησης μόνο στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Αν τα παραπάνω δεν σας συγκίνησαν ιδιαίτερα, τότε αξίζει να αναφέρουμε ότι το Jagdwagen μπορεί να επιπλέει στο νερό, κάνοντάς το μοναδικό για να περνάει από λίμνες, ποτάμια κλπ. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι πρώτες μονάδες δεν είχαν πόρτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...