Οι νικητές του Παγκόσμιων Τελικών του F1 In Schools

Βραβείο κατέκτησε και μία μεικτή ομάδα από Ελλάδα και Κύπρο

  • -
  • -

Με την ανακοίνωση των νικητών ολοκληρώθηκαν στη Σιγκαπούρη, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Grand Prix της Formula 1, οι Παγκόσμιοι Τελικοί του F1 In Schools του 2018. Πρόκειται για ένα διεθνή μαθητικό διαγωνισμό που έχει γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια, έχοντας τη στήριξη των διοργανωτών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στους φετινούς τελικούς συμμετείχαν 51 ομάδες από 23 χώρες, ανάμεσα στις οποίες ήταν η Ελλάδα και Κύπρος. Μάλιστα η κοινή ομάδα Arion από τις δύο χώρες, αποτελούμενη από μαθητές από την Ελληνογερμανική Αγωγή και την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας απέσπασε το βραβείο διεθνούς συνεργασίας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν τρεις ομάδες μαθητών, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την συνεργασία 6 σχολείων: η Nemesis (Αρσάκειο Πάτρας και Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου), η ομάδα Zeus (Αρσάκειο Εκάλης και Εκπαιδευτική Αναγέννηση) και η ομάδα Alacrity Project (Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή και 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης).

Τον παγκόσμιο τίτλο κατέκτησε η ομάδα Horizon από την Αυστραλία, τη δεύτερη θέση η AutoVinco από την Ιρλανδία και την τρίτη η Perspective από τις ΗΠΑ. Οι ομάδες διαγωνίζονται στο ποια θα δημιουργήσει την πιο γρήγορη μίνι φόρμουλα, όμως τα βραβεία εξαρτώνται επίσης από τις επιδόσεις τους στο μάρκετινγκ, την προφορική παρουσίαση, την εικόνα του περιπτέρου τους και άλλους τομείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...