Οι οδηγοί που είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα

Δείτε τι λένε οι έρευνες

  • -
  • -
Οι οδηγοί που είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University College London, φυσικά στη Βρετανία, με 200 συμμετοχές από μία online έρευνα και 48 αναλυτικές συνεντεύξεις έδειξε πως οι οδηγοί που βρίσκουν εργασία μέσα από online πλατφόρμες όπως το γνωστό μας Uber και το λιγότερο γνωστό μας Deliveroo είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα.

Τους λόγους μπορούμε να τους φανταστούμε και οι ερευνητές επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας. Η πίεση για περισσότερους πελάτες κάνει τους παρόχους αυτών των υπηρεσιών να κοιτούν διαρκώς την οθόνη του κινητού τους για ενημερώσεις από τη σχετική εφαρμογή και επειδή η ταχύτητα εδώ είναι κυριολεκτικά χρήμα πολλοί είναι εκείνοι που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας.

Το 42% όσων μετείχαν στην έρευνα παραδέχθηκαν πως έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον ένα τροχαίο ατύχημα, εξαιτίας αυτής ακριβώς της πίεσης. Καθόλου παράξενο επίσης το εύρημα που λέει πως το 63% δηλώνει πως δεν έχει λάβει από την πλατφόρμα με την οποία συνεργάζεται κάποιου είδους εκπαίδευση σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Φυσικά, όσοι περισσότεροι γίνονται “Ουμπεράδες” ή εγγράφονται σε παρόμοιες πλατφόρμες για να προσφέρουν υπηρεσίες, τόσο εντείνεται ο ανταγωνισμός και αυξάνονται οι πιθανότητες για ατυχήματα.

Βεβαίως εταιρείες όπως η Uber τονίζουν -για να έχουν το δικό τους κεφάλι ήσυχο βεβαίως- την ανάγκη της οδικής ασφάλειας και λένε στους οδηγούς τους να μη χρησιμοποιούν το smartphone κατά την ώρα της οδήγησης και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όμως αυτό μάλλον δεν φτάνει.

[ΠΗΓΗ: Deasy]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...