Το μέλλον της Volkswagen (Update)

Η Volkswagen θα επενδύσει 3,5 δις ευρώ στις ψηφιακές τεχνολογίες

  • -
  • -

Μέχρι το 2025 η Volkswagen σχεδιάζει να επενδύσει 3,5 δις ευρώ στην ψηφιακή τεχνολογία και τα προϊόντα της, στα οποία θα περιλαμβάνεται μια πλατφόρμα δεδομένων (cloud) που θα συνδέει οχήματα και πελάτες για να τους προσφέρει υπηρεσίες όπως το car sharing.

Όπως ανακοίνωσε, εργάζεται πάνω σε ένα νέο λογισμικό σύστημα, το οποίο ονομάζει “vw.OS”  και θα παρουσιάσει στη νέα γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της με την αρχή να γίνεται το 2020.

Αυτά τα οχήματα θα έχουν μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική στα ηλεκτρονικά τους που θα εστιάζει στην αυτόνομη λειτουργία. Έτσι, αντί να έχει περίπου 70 διαφορετικούς αισθητήρες και χειριστήρια που λειτουργούν ανεξάρτητα σε κάθε όχημα, τα νέα αυτοκίνητα θα συνδέουν τους αισθητήρες χρησιμοποιώντας το νέο λειτουργικό σύστημα.

Με αυτόν τον τρόπο οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται από τους αισθητήρες παρκαρίσματος θα «συνδέονται» με το τιμόνι, τα φρένα και χάρτες υψηλής ανάλυσης, επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να σταθμεύει εντελώς μόνο του.

Η Volkswagen δήλωσε ότι ήταν πιο εύκολο να κάνουν ενημερώσεις λογισμικού “over-the-air” για τα αυτοκίνητα, αν το λειτουργικό σύστημα σχεδιάζονταν από τους ίδιους, παρά από «τρίτους».

Επιπλέον, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι την άνοιξη του 2019 θα ξεκινήσει στο Βερολίνο το “We Share” που θα αφορά το car sharing, με ένα στόλο 2.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το “We Share” θα επεκταθεί και σε άλλες μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως επίσης και σε επιλεγμένες πόλεις των ΗΠΑ και το Καναδά, δήλωσε η Volkswagen.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...