Πόσα χρήματα κέρδισαν ανά αυτοκίνητο 9 premium μάρκες;

Η έρευνα αφορά μόνο τις πωλήσεις του πρώτου 6μήνου του 2018

  • -
  • -

Οι εταιρείες που κερδίζουν σε κάθε πώληση ενός μοντέλου τους είναι κυρίως οι premium μάρκες, ωστόσο δεν είναι πάντα έτσι. Κάποιες μπορεί να κερδίζουν, αλλά μερικές σημειώνουν ζημία στα οικονομικά τους. Τι πραγματικά συμβαίνει; Αυτό ακριβώς ήθελε να ξεδιαλύνει ο Γερμανός καθηγητής οικονομικών, Ferdinand Dudenhoffer, ο οποίος προχώρησε σε μια έρευνα που αφορά τις πωλήσεις του πρώτου 6μήνου του 2018 και βασίστηκε στα οικονομικά στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών. Παρακάτω παραθέτουμε τα στοιχεία 9 εταιρειών σχετικά με τα πόσα χρήματα κερδίζουν κάθε φορά που ένας υποψήφιος φεύγει από την αντιπροσωπεία τους με ένα νέο μοντέλο.

-Στην κορυφή βρίσκεται η Ferrari, η οποία κέρδισε κατά μέσο όρο 69.000 ευρώ για κάθε νέο αυτοκίνητο που πωλήθηκε το πρώτο 6μηνο του έτους. 

-Τη δεύτερη θέση κατέχει η Porsche με 17.000 ανά μοντέλο που πούλησε στην ίδια χρονική περίοδο. Μεγάλη διαφορά από τη Ferrari, ωστόσο τα αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας είναι πιο προσιτά.

 -Πιο κάτω συναντάμε τη Maserati, η οποία κέρδισε λιγότερα από 5.000 ευρώ, όπως και η Volvo.

 -Περίπου 3.000 ευρώ είναι τα κέρδη από ένα ταξινομημένο αυτοκίνητο για τις μάρκες Audi, BMW και Mercedes-Benz.

 -Τα λιγότερα κέρδη, 800 ευρώ, ανά αυτοκίνητο έχουν οι Jaguar / Land Rover.

 -Από την άλλη, έχουμε και τις εταιρείες που σύμφωνα με τον καθηγητή χάνουν χρήματα. Η Tesla, η οποία έχασε 11.000 ευρώ για ηλεκτροκίνητα μοντέλα που έφυγαν από το εργοστάσιο το πρώτο 6μηνο του 2018. Τέλος, η Bentley είχε ζημιά 17.000 ευρώ ανά μοντέλο.

 

Τα παραπάνω αποτελέσματα αναφέρονται στην έρευνα που έκανε ο κ.Dudenhoffen, τα οποία ανέλυσε βάσει των οικονομικών στοιχείων που δημοσίευσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...