H πρώτη McLaren Senna με 1,3 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ

Iδιοκτήτης της ο επιχειρηματίας και συλλέκτης αυτοκινήτων Michael Fux

  • -
  • -

Μόλις σε 500 αντίτυπα θα κατασκευαστεί η Senna, το supercar της McLaren με τον 4λιτρο V8 απόδοσης 800 ίππων. Περίπου το 1/3 των αυτοκινήτων έχουν παραγγελθεί από πελάτες της βρετανικής μάρκας στη Βόρεια Αμερική. H πρώτη McLaren Senna για την αγορά των ΗΠΑ παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Το όνομά του είναι Michael Fux και πρόκειται για έναν πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία και γνωστό συλλέκτη αυτοκινήτων. Ο Fux, με καταγωγή από την Κούβα, έχει στην κατοχή του περισσότερα από 150 πολύτιμα αυτοκίνητα, κλασσικά αλλά και σύγχρονα. Εκτιμάται ότι πλήρωσε περίπου 1,3 εκατ. δολάρια για την McLaren Senna.

Η McLaren Senna τοποθετείται στην κορυφαία σειρά μοντέλων της μάρκας, την Ultimate. Εκεί όπου ανήκει και η P1. Αν και έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για να οδηγείται στα όρια μέσα στις πίστες, κατά τα λεγόμενα track days. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Η Senna χρειάζεται περίπου 3 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...