Από την Αρχαία Ολυμπία στη Χιροσίμα με Honda

Οδοιπορικό – πρόκληση με την CRF250 Rally

  • -
  • -

Μεταφέροντας συμβολικά δώρα από το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας προς αυτόν της Χιροσίμα, ο δημοσιογράφος-φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης ξεκίνησε ένα διηπειρωτικό οδοιπορικό. Οδηγεί μία Honda CRF250 Rally, χορηγία της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγέας- Διανομέας της Honda moto στην Ελλάδα.

Το οδοιπορικό γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση των 73 χρόνων από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945). Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ξεκίνησε από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αρχαίας Ολυμπίας στις 11 Ιουνίου 2018.

Το συναρπαστικό ταξίδι θα ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου με την παράδοση των συμβολικών δώρων στον Δήμαρχο της Χιροσίμα. Κατά την διάρκεια του οδοιπορικού θα διασχίσει οκτώ χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία-Σιβηρία, Μογγολία και Ιαπωνία), καλύπτοντας συνολικά 15.800 χλμ.

Ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, κατά τη διάρκεια της παράδοσης των δώρων και της επιστολής στον Κωνσταντίνο Μητσάκη μπροστά από το μνημείο του Κεΐζι Κοκούμπου δήλωσε: «…για συμβολικούς λογούς το ταξίδι του Κώστα Μητσάκη θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία καθώς η πόλη που θα τερματίσει το φετινό του οδοιπορικό θα είναι το Τόκυο της Ιαπωνίας, την πόλη  που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Ο Δήμος από την πλευρά του επέλεξε να δώσει την αιγίδα σε αυτόν τον παγκόσμιο ταξιδευτή προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα της Ολυμπίας στη μαρτυρική Χιροσίμα, αλλά και στο Τόκυο. Το μήνυμα της ειρήνης,  της συναδέλφωσης, των πανανθρώπινων αξιών και των Ολυμπιακών αγώνων. Ευχόμαστε από τη μεριά μας στον Κώστα Μητσάκη να είναι ο δρόμος καλός και να καταλήξει στον τελικό του προορισμό προκειμένου να μεταφέρει αυτό το σπουδαίο μήνυμα.»

Αμέσως μετά την παραλαβή των δώρων από τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ανέφερε: «Tο φετινό οδοιπορικό «Δρόμος Ειρήνης 2018», από την Αρχαία Ολυμπία στη Χιροσίμα με Honda CRF250 Rally, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για μένα, καθώς μετά από 33 χρόνια ταξιδιών σε όλα τα σημεία της γης φέτος έχω επιφορτιστεί με την ομολογουμένως αξιοζήλευτη αποστολή να μεταφέρω -εκτός από τα δώρα- κι ένα μήνυμα Ειρήνης στο Δήμαρχο της μαρτυρικής Χιροσίμα από τον Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σ’ αυτό το δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι επέλεξα την Honda CRF250 Rally γνωρίζοντας την τεχνολογική υπεροχή αλλά και την αξιοπιστία των μοντέλων της Honda.     Ακολουθώντας την διαδρομή του Υπερσιβηρικού δρόμου (Trans-Siberian Road), ανυπομονώ να βιώσω μια συναρπαστική δίτροχη περιπέτεια, η οποία απαιτεί φυσικά πολύπλευρη προετοιμασία και προσεκτικό σχεδιασμό, καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν, όπως οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής, η κατάσταση και το είδος του οδικού άξονα (άσφαλτος και χώμα), οι υπάρχουσες υποδομές εξυπηρέτησης  και οι κλιματολογικές συνθήκες.»

Η Honda CRF250 Rally εφοδιάζεται με υδρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα, προδιαγραφών EURO4,  DOHC 250cc. Η μέγιστη ισχύς των 18.2 kW αποδίδεται στις 8.500rpm με τη μέγιστη ροπή των 22.6Nm να επιτυγχάνεται στις 6.750rpm. Το μεγάλο ρεζερβουάρ 10.1L (συμπεριλαμβανομένης της ρεζέρβας 1,6L) προσφέρει αυτονομία πάνω από 320km χάρη σε κατανάλωση 33,3km/l (WMTC mode) και τα νέα ψηφιακά όργανα περιλαμβάνουν δείκτη στάθμης καυσίμου και στροφόμετρο. Οι μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και το μεγάλο ύψος από το έδαφος αποτελούν εχέγγυα σε μεγάλες αποστάσεις εκτός δρόμου, ενώ ένας μεγαλύτερος, πλευστός εμπρός δίσκος – και το ABS που μπορεί να απενεργοποιηθεί για το πίσω φρένο – παρέχει αξιόπιστη επιβράδυνση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...