Δύο ελληνικές ομάδες στο φετινό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Make the Future

  • -
  • -

Ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρίτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make the Future, και πραγματοποιείται στο Queen Elizabeth Olympic Park του Λονδίνου από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου.

Ανάμεσα στις περισσότερες από 160 ομάδες φοιτητών από 27 χώρες βρίσκονται και δύο ελληνικές. Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος και η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.)  του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης.

Ο διαγωνισμός προκαλεί τους φοιτητές να διευρύνουν τα όρια της ενεργειακής απόδοσης, καθώς οι ομάδες καλούνται να διανύσουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση, καταναλώνοντας τη μικρότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Coral Α.Ε., επίσημου licensee της Shell για την Ελλάδα, Γιώργος Χατζόπουλος, δήλωσε: «Στην Coral είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος με αξιώσεις στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά δεν σταματά να ονειρεύεται και να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Πιστοί στη δέσμευσή μας, στεκόμαστε ενεργά στο πλευρό των ελληνικών ομάδων κι ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...