Πωλήσεις KIA

Θεαματική αύξηση κατά 41% παγκοσμίως

  • -
  • -

Θεαματική αύξηση των πωλήσεων ανακοίνωσε η Κia για το μήνα Μάρτιο. Με τις συνολικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο να φτάνουν τις 177.351 μονάδες, η Κορεατική εταιρεία σχεδόν διπλασίασε τις ταξινομήσεις της στην Κινεζική αγορά το συγκεκριμένο μήνα. Εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις και στις υπόλοιπες αγορές όπου στην Ευρωπαϊκή, Κορεατική και της Νοτίου Αμερικής, η Kia σημείωσε αύξηση κατά 33,4%, 26,6% και 23,6% αντίστοιχα.

Η καλή πορεία της Kia φάνηκε από την αρχή της χρονιάς, έτσι το πρώτο τρίμηνο την βρίσκει στο +46,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Με συνολικές πωλήσεις 471.000 αυτοκινήτων μέχρι το Μάρτιο, όλα δείχνουν ότι το 2010 η Kia θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αυτή οφείλεται στην τεράστια άνοδο της Κινεζικής αγοράς και στην επιλογή της Kia να εκμεταλλευτεί την γειτνίαση με τη χώρα ώστε να έχει ανταγωνιστικές τιμές λόγω χαμηλών μεταφορικών. Το πιο ευπώλητο μοντέλο για το μήνα Μάρτιο ήταν το Cerato με 32.283 μονάδες (που πωλείται ως Forte σε κάποιες χώρες), ενώ σημαντική συνεισφορά στο mix των πωλήσεων φέρουν τα Sportage (17.029 μονάδες) και Rio (16.970 μονάδες).

Ο Πρόεδρος της Kia, Hyoung-Keun Lee, δήλωσε «Η ορμή στις πωλήσεις που αποκτήσαμε στις αναπτυσσόμενες αγορές από τα τέλη του 2009 συνεχίζεται και το 2010, όπου βλέπουμε διψήφιες αυξήσεις των ταξινομήσεων μας. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι την ίδια επίδοση έχουμε τόσο στην Κινεζική αγορά όσο και στις λοιπές αγορές όπως της Ευρώπης και της Νοτίου Αμερικής, όπου έχουμε σημειώσει 90.000 πωλήσεις στην κάθε μία αντίστοιχα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...