Άρχισαν οι έλεγχοι για όσους οδηγούν στη ΛΕΑ (vid)

Μέσα σε μία ημέρα βεβαιώθηκαν 204 παραβάσεις στην Αττική

  • -
  • -

Είναι μία από τις πιο επικίνδυνες όσο και αντικοινωνικές παραβάσεις του ΚΟΚ. Η κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια στους αστικούς αυτοκινητοδρόμους και τις εθνικές οδούς της χώρας από ασυνείδητους οδηγούς.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε σχετικούς ελέγχους την Πέμπτη 28 Ιουνίου σε διάφορα σημεία των αυτοκινητοδρόμων του νομού και βεβαίωσε 204 παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην ΛΕΑ. Οι 186 αφορούσαν ΙΧ, οι 12 φορτηγά και οι 6 λεωφορεία. Παράλληλα αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο ΚΟΚ, η οδήγηση στη ΛΕΑ τιμωρείται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και καταχώρηση 9 βαθμών στο Point System, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση δεν επιτρέπεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...