Εκτεταμένη συνεργασία εξετάζουν Volkswagen - Ford

Οι δύο κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας θα συνεργαστούν και στα επαγγελματικά οχήματα

  • -
  • -

Μνημόνιο Κατανόησης υπέγραψαν η Volkswagen και η Ford, προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές στρατηγικής συνεργασίας για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικότερα τους πελάτες τους. Ανάμεσα στα κοινά projects που εξετάζουν είναι και η εξέλιξη μιας σειράς επαγγελματικών οχημάτων. Η προτιθέμενη συνεργασία δεν θα εμπεριέχει αλλαγές μετοχικών κεφαλαίων και ανταλλαγές μετοχών.

«Η Ford δεσμεύεται στη βελτίωση της επιχειρηματικής ευρωστίας και στην αξιοποίηση προσαρμοζόμενων επιχειρηματικών μοντέλων – που περιλαμβάνουν συνεργασία με εταίρους για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και κερδοφορίας» δήλωσε ο Jim Farley, Πρόεδρος Global Markets της Ford. «Αυτή η πιθανή συμμαχία με το Volkswagen Group είναι ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την επιχειρηματική μας ευρωστία, δημιουργώντας μία επιτυχημένη, παγκόσμια προϊοντική γκάμα και επεκτείνοντας τις δυνατότητές μας.

Ο Dr. Thomas Sedran, Επικεφαλής Στρατηγικής του Volkswagen Group δήλωσε: «Οι αγορές και η ζήτηση των πελατών μεταβάλλονται με απίστευτη ταχύτητα. Και οι δύο εταιρίες έχουν ήδη ισχυρές και αλληλοσυμπληρωματικές θέσεις σε διαφορετικές κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων. Η προσαρμογή στις αυξανόμενες προκλήσεις επιτάσσει την απόκτηση ευελιξίας μέσω συνεργασιών. Αυτό είναι βασικό στοιχείο της Στρατηγικής του Volkswagen Group για το 2025. Η πιθανή βιομηχανική συνεργασία με τη Ford θεωρείται ως μία ευκαιρία για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιριών σε όλο τον κόσμο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...