Συνελήφθη ο Πρόεδρος της Audi!

Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ομίλου Volkswagen

  • -
  • -
Συνελήφθη ο Πρόεδρος της Audi!
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετά από πολύμηνες έρευνες από τη γερμανική δικαιοσύνη προς το πρόσωπό του, ο Rupert Stadler συνελήφθη κατηγορούμενος για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων των κινητήρων diesel. Την σύλληψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Audi επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του VW Group, αναφέροντας ότι αναμένεται απόφαση αν θα παραμείνει υπό κράτηση ή θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Stadler κατηγορείται για απάτη λόγω του παράνομου λογισμικού που είχε τοποθετηθεί σε εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα της Audi και έδειχνε χαμηλότερες εκπομπές CO2 από τις πραγματικές. Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται άμεση απαλλαγή του Stadler από τα καθήκοντά του και η ανακοίνωση διαδόχου του στην ηγεσία της Audi. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές φοβούνται ότι ο Stadler μπορεί να παραποιήσει ή να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η κράτησή του.

Όπως είχαμε γράψει στο GOCAR από τον περασμένο Απρίλιο, «έκπληξη αποτελεί όχι μόνο η παραμονή του Rupert Stadler στην κεφαλή της Audi – είχε ερευνηθεί αρκετές φορές από τη γερμανική δικαιοσύνη για την εμπλοκή του στο dieselgate – αλλά και η ανάληψη νέων καθηκόντων: θα είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις σε όλο τον Όμιλο».O Stadler με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, το 2017 στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...