Το επιβατικό βαν ελεύθερου χρόνου της Opel

Το Combo Life διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος, με 5 ή 7 θέσεις

  • -
  • -

Τα επιβατικά βαν αποτελούν εναλλακτική πρόταση σε όσους αναζητούν ένα όχημα με πλούσιους χώρους και να τους ακολουθεί στις δραστηριότητες υπαίθρου. Το Opel Combo Life είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως τα δύο «αδελφάκια» του, το Citroen Berlingo και το Peugeot Rifter (διάδοχος του Partner).

Το βιβλίο παραγγελιών στην Ευρώπη άνοιξαν ήδη (στη Γερμανία οι τιμές αρχίζουν από τα 19.995 ευρώ), ενώ λεπτομέρειες για το λανσάρισμά του στην Ελλάδα θα μάθουμε εντός του Ιουνίου, όταν και θα το δούμε από κοντά στο Βελιγράδι. Το Combo Life διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος (4,4 και 4,75 μέτρα), με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 5θέσιο ή 7θέσιο εσωτερικό.

Η πρόσβαση στις πίσω σειρές καθισμάτων γίνεται εύκολα μέσω των συρόμενων θυρών και στις δύο πλευρές. Στο Combo των 4,4 μέτρων ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 597 λίτρων, ενώ στην έκδοση με το μακρύ αμάξωμα αυξάνεται στα 850 λίτρα. Με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα, ο όγκος εκτοξεύεται αντίστοιχα στα 2.126 και τα 2.693 λίτρα.

Oι κινητήρες βενζίνης και diesel πληρούν ήδη τα πρότυπα Euro 6d-TEMP που θα ισχύουν για όλες τις νέες ταξινομήσεις οχημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2019. Στην πλευρά της βενζίνης συναντάμε τον 1.2 με 110 ίππους και στο diesel το νέο 1.5 με 130 ίππους (κατανάλωση 4,1 lt/100 km και εκπομπές CO2 108 g/km στη δεύτερη περίπτωση).

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist), Ευφυή Προσαρμογή Ταχύτητας (Intelligent Speed Adaptation)  και Περιοριστή Ταχύτητας (Speed Limiter) μαζί με Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System) και Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Ταχύτητας (Speed Sign Recognition).

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, το οποίο αυξάνει τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και τονίζει ακόμη περισσότερο τον εκδρομικό χαρακτήρα του Combo.

Στην πλούσιο έκδοση Edition προστίθενται σύστημα Multimedia Radio συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών, κλιματισμός και θερμαινόμενο τιμόνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...