H BMW Concept 9cento είναι να τη… θαυμάζεις

Μια μοτοσικλέτα για βιτρίνα

  • -
  • -
Στο φετινό Concorso d’Eleganza Villa d’Este, το BMW Group έδωσε μία πρώτη γεύση από ένα εντυπωσιακό νέο μοντέλο κατηγορίας Adventure Sport: Το πρωτότυπο BMW Motorrad Concept 9cento (προφέρεται ‘Νοβετσέντο’) συνδυάζει επιδόσεις και περιπέτεια σε μοτοσικλέτα sports touring. 

Το BMW Motorrad Concept 9cento αποπνέει με την πρώτη ματιά μία αίσθηση ευελιξίας και ελαφρού βάρους – οι διαστάσεις του είναι πολύ compact. H σχεδίαση των αναρτήσεων τις καθιστά ιδανικές για χρήση touring. Οι μεγάλες διαδρομές εξασφαλίζουν οδηγική άνεση και χαρίζουν στη μοτοσικλέτα μία αίσθηση ευελιξίας. Από την άλλη, η ζελατίνα και το φέρινγκ παρέχουν προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες. Τα εργονομικά χειριστήρια και η σχετικά χαμηλή, κάθετη θέση οδήγησης είναι δύο ακόμα βασικοί παράγοντες του συμβάλλουν στην τέλεια διασκεδαστική οδήγηση σε μακρινές διαδρομές. Το τριγωνικό πλαίσιο του BMW Motorrad Concept 9cento είναι ενισχυμένο με CFRP: αυτό όχι μόνο μειώνει το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας αλλά συνδέει την τρισδιάστατη σχεδίαση του εμπρός τμήματος με το αλουμινένιο υποπλαίσιο, που για λόγους μείωσης βάρους, αποτελείται μόνο από την απαραίτητη δομή έδρασης. 

Το BMW Motorrad Concept 9cento αναθεωρεί την επικρατούσα αντίληψη για μία μοντέρνα μοτοσικλέτα τουρισμού προσθέτοντας έξυπνη λειτουργικότητα. Οι πρακτικές αρετές ερμηνεύονται με συναισθηματική σχεδίαση, χωρίς ωστόσο να παραμελούνται η ευελιξία και η διασκεδαστική οδήγηση.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...