Τι κάνει ένας ειδικός εικονικής πραγματικότητας;

Με αυτόν τον τρόπο η Volkswagen σχεδιάζει και εξελίσσει τα μοντέλα της

  • -
  • -

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την εικονική πραγματικότητα (VR - Virtual Reality) με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η τεχνολογία όμως χρησιμοποιείται σε αρκετούς ακόμη τομείς, όπως στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στη Volkswagen για παράδειγμα, τριάντα μηχανικοί Εικονικής Πραγματικότητας σχεδιάζουν στο Wolfsburg – την έδρα της εταιρείας – τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Τα τελευταία χρόνια η Volkswagen έχει προσλάβει πολλούς προγραμματιστές με τεράστια εμπειρία στο VR. Ένας από αυτούς είναι ο 26χρονος David Kuri, ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν για μια διεθνή εταιρεία παιχνιδιών για υπολογιστές. Ο David εργάζεται πλέον στο Virtual Engineering Lab στο Wolfsburg, με βασική του αποστολή την υποστήριξη της Τεχνολογικής Εξέλιξης και του Σχεδιασμού, ψηφιοποιώντας διαδικασίες και μετατρέποντας την εικονική πραγματικότητα σε ένα πρακτικό εργαλείο.  

Ο David Kuri βλέπει πολλούς τομείς εφαρμογής της εικονικής πραγματικότητας στη Volkswagen. Για παράδειγμα στις αεροδυναμικές προσομοιώσεις. «Εκεί υπάρχει μεγάλη ανάγκη εικονικών δοκιμών μοντέλων» λέει χαρακτηριστικά, καθώς τα αυτοκίνητα μπορούν να αντιμετωπίζουν διάφορες εικονικές οδηγικές και περιβαλλοντικές καταστάσεις. «Στην εικονική πραγματικότητα το αυτοκίνητο μπορεί να ακολουθεί ένα δρόμο με συνεχείς στροφές σε μια ορεινή περιοχή της Νότιας Ιταλίας ή να κινείται σε έναν αυτοκινητόδρομο στη Βόρεια Γερμανία», λέει ο David.  

Η Volkswagen θα δώσει το «παρών» στη CEBIT 2018 (12 - 15 Ιουνίου), μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις πληροφορικής και τεχνολογίας στον κόσμο, η οποία φιλοξενείται στο Αννόβερο. Στην Αίθουσα της Μελλοντικής Ματακίνησης (Future Mobility Hall) η Volkswagen θα διοργανώσει ένα forum, με κοινό και ειδικούς, το οποίο περιλαμβάνει συναρπαστικές παρουσιάσεις και ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...