7.000 δολάρια για ένα… φτερό;

Έτσι θα το άφηνα... για πάντα

  • -
  • -

Το Tesla Model 3 είναι η πιο προσιτή επιλογή της αμερικάνικης φίρμας. Αυτό συνεπάγεται ότι για οποιοδήποτε λόγο, ο ιδιοκτήτης του Model 3 θα πληρώσει λιγότερα αν σε περίπτωση είχε στην κατοχή του ένα πιο ακριβό ηλεκτρικό μοντέλο. Σωστά;

Η οδύσσεια ενός Tesla Model 3 στην Ελλάδα

Ο Chris Boylan τραυμάτισε το φτερό του νέου Model 3 του, επάνω σε μια πινακίδα. Θα περίμενε κανείς ότι έκανε ζημιά κάποιων εκατοντάδων δολαρίων. Ο άτυχος ιδιοκτήτης αποφάσισε να το επισκευάσει σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα της Tesla. Μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου, η προσφορά που δόθηκε από την Precision Autoworks ήταν 7.000 δολάρια (5.000 μόνο η εργασία), κάτι που η ασφαλιστική εταιρεία θεώρησε πολύ ακριβή. Μετά από αναζήτηση διαφορετικού φανοποιού, η καλύτερη τιμή που βρέθηκε ήταν 6.250 δολάρια.

Όπως αποδεικνύεται, μετά από την ανάλυση της παραπάνω εργασίας φαίνεται ότι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Για αυτό το μικρό χτύπημα στο φτερό, οι μηχανικοί πρέπει να λύσουν τον εξωτερικό καθρέφτη, καθώς και τον εμπρός προφυλακτήρα, όπου βρίσκεται και το ειδικός σένσορας, που σαρώνει τον δρόμο μπροστά. Για να ξεσυνδεθεί όμως αυτός ο σένσορας, πρέπει να σταματήσει η τροφοδοσία της κεντρικής μπαταρίας, που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Όταν όλα αυτά πραγματοποιηθούν, τότε ο σένσορας θα πρέπει να καλιμπραριστεί εξ’αρχής, για να «διαβάζει» σωστά τα εμπόδια και τις διαγραμμίσεις του δρόμου. Με όλα αυτά, καθώς και αρκετές "λεπτές" ακόμα εργασίες, το κόστος εκτοξεύεται στα ύψη. Όλα αυτά για μόλις ένα μικρό χτύπημα στο εμπρός φτερό του Tesla Model 3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...