Η οδύσσεια ενός Tesla Model 3 στην Ελλάδα

Ο ιδιοκτήτης του υποστηρίζει ότι το ατύχημα οφείλεται σε δυσλειτουργία του αυτόματου πιλότου

  • -
  • -

Το road trip στην Ευρώπη του You You Xue, κατοίκου Καλιφόρνιας, με το Tesla Model 3 έληξε άδοξα στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε65. Όπως ανέφερε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κατευθυνόταν στην Κοζάνη για διανυκτέρευση, ο αυτόματος πιλότος δεν λειτούργησε και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε με την αριστερή πλευρά πάνω στο διαχωριστικό μίας εξόδου του αυτοκινητόδρομου.

Το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν το Model 3 να υποστεί σημαντικές ζημιές, ευτυχώς χωρίς ο οδηγός του να τραυματιστεί. Ο You You Xue υποστηρίζει ότι το ένα χέρι του ήταν πάνω στο τιμόνι, όμως η Tesla (όπως και άλλοι κατασκευαστές) επιμένει ότι ακόμη και σε καθεστώς αυτόνομης οδήγησης ο οδηγός θα πρέπει να έχει και τα δύο χέρια του ανά πάσα στιγμή στο τιμόνι. Παράλληλα τη στιγμή της σύγκρουσης κοιτούσε το χάρτη πλοήγησης και η προσοχή του δεν ήταν 100% στο δρόμο.

Καθώς το αυτοκίνητο δεν είχε μεικτή ασφάλεια, δεν καλύπτεται το κόστος της ζημιάς. Ο You You Xue θεωρεί ότι η Tesla θα πρέπει να το καλύψει, λόγω αστοχίας του αυτόματου πιλότου. Από τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημο σημείο της Tesla (για να γίνουν επισκευές ή να συλλεχθούν τα δεδομένα από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου), το Model 3 θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Model 3, η Tesla του πρότεινε να μεταφερθεί το αυτοκίνητο στην Αυστρία, σε απόσταση 1.200 km. Με δεδομένο όμως ότι το κόστος ρυμούλκησης είναι 2 ευρώ ανά km, θα φθάσει το ποσό των 2.400 ευρώ! Προς το παρόν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει ρυμουλκηθεί στη Θεσσαλονίκη και ο ίδιος διασκεδάζει στη νυχτερινή Αθήνα, όπως αναφέρει στο twitter…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...