Συμφωνία Macron - Zetsche για την παραγωγή της ηλεκτρικής Mercedes EQ

Το compact μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των smart, στην πόλη Hambach

  • -
  • -

Στην κωμόπολη της Hambach, κοντά στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία, λειτουργεί εδώ και 20 έτη το εργοστάσιο της smart. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει την έδρα και του πρώτου compact ηλεκτρικού μοντέλου της Mercedes-Benz, με τη σχετικό project να συνοδεύεται από έκτακτη επένδυση 500 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία έγινε σε κορυφαίο επίπεδο, καθώς ο Πρόεδρος του Ομίλου Daimler επισκέφθηκε στα Ηλύσια Πεδία τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. «Σε ευχαριστώ Dieter Zetsche για τη δέσμευσή σου. Η επιλογή για επένδυση στη Γαλλία δείχνει ότι η οικονομία έχει επανέλθει», ανέφερε στο twitter ο Emmanuel Macron.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Mercedes-Benz ένα αυτοκίνητό της θα κατασκευάζεται στη Γαλλία. Με το compact EQ συνεχίζουμε το πρόγραμμα για λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων», σχολίασε από την πλευρά του ο Zetsche.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΗ ΝΕΑ MERCEDES-BENZ A-CLASS

Η Mercedes-Benz και η smart σκοπεύουν να λανσάρουν περισσότερα από 10 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2022. Οι εκτιμήσεις της είναι ότι έως το 2025 το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις συνολικές πωλήσεις της θα είναι ανάμεσα στο 15 και το 25%. Από το 2020 και μετά όλα τα smart θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...