Πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης - μαμούθ στην Αθήνα

Οι εργασίες σε 120 δρόμους της πρωτεύουσας αρχίζουν τον Ιούνιο

  • -
  • -

Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών στην πρωτεύουσα, προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, θα αρχίσει τον Ιούνιο ο Δήμος Αθηναίων, με προοπτική να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2019. Πρόκειται για μεγάλης κλίμακας ασφαλτοστρώσεις σε 120 δρόμους σε περιοχές όπως τα Πατήσια, τα Εξάρχεια, τα Σεπόλια, το Κουκάκι, το Παγκράτι και ο Νέος Κόσμος.

Οι παρεμβάσεις σε 120 δρόμους είναι συνολικής έκτασης 680.000 τ.μ. και σε πεζοδρόμια 25.500 τ.μ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, επισκευές πεζοδρομίων και επαναχρωματισμούς διαγραμμίσεων. 

Η αρχή του έργου καλύπτει περιοχές όπως τα Εξάρχεια, το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος, η Ακαδημία Πλάτωνος, τα Σεπόλια, η Λαμπρινή, τα Πατήσια, το Παγκράτι, τα Πετράλωνα, το Κολωνάκι και ο Κεραμεικός, στις οποίες θα αποκατασταθούν συνολικά 454.000 τ.μ. οδοστρώματος και 17.000 τ.μ. πεζοδρομίων. Στον προγραμματισμό των εργασιών περιλαμβάνονται κομβικές οδοί όπως, Καραγεώργη Σερβίας, Χαρ. Τρικούπη, Εμμ. Μπενάκη, Καλλιδρομίου, Στουρνάρη, Καποδιστρίου, Μυλλέρου, Μαρασλή, Λυκούργου, Δημητρακοπούλου, Δόξα Πατρή, Δεληγιώργη, Βουτάδων, Θεσσαλονίκης, Τριών Ιεραρχών, Ορφέως, Νηλέως, Κωνσταντινουπόλεως, Αχαρνών, Σαρανταπόρου, Πάτμου, Λένορμαν και Αυλώνος.

Στο τέλος του 2018, το έργο θα συνεχιστεί στις περιοχές της Κυψέλης και των Αμπελοκήπων, καλύπτοντας άλλα 228.000 τμ δρόμων και 8.500 τμ πεζοδρομίων, σε οδούς όπως Σούτσου, Βριλησσού, Τσαλδάρη, Παναγιωταρά, Λάμπρου Κατσώνη, Τριφυλλίας, Αρματολών-Κλεφτών, Τσόχα, Δορυλαίου, Αρκαδίας, Αγίου Μελετίου, Κυψέλης, Καυκάσου, Κοδριγκτώνος, Κερκύρας, Σπετσών, Μοσχονησίων, Αριστομένους και Ζακύνθου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...