Νέοι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα

Τόσο ηλεκτρονικοί από την ΑΑΔΕ όσο και από επιτόπιοι από την Τροχαία

  • -
  • -

Περιθώριο λίγων ημερών φαίνεται πως έχουν όσοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους ενώ δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιαμ. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ενημερώνουν με επιστολές και email τους πελάτες τους ότι εντός της επόμενης εβδομάδας η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) θα προχωρήσει στην πιστοποίηση όλων των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες διασταυρώσεις στοιχείων.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η έκδοση και αποστολή των προστίμων σε όσους διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν είχαν εξοφλήσει το ασφαλιστήριο για το όχημά τους. Υπενθυμίζεται ότι εφόσον έχει εκδοθεί πρόστιμο μέσω του συστήματος TaxisNet, αυτό θα πρέπει να εξοφληθεί πριν ο ιδιοκτήτης του οχήματος προχωρήσει σε εκ νέου ασφάλιση.

Παράλληλα, η Τροχαία θα προβεί τις επόμενες ημέρες σε ελέγχους στους δρόμους, διαπιστώνοντας online αν τα οχήματα είναι ασφαλισμένα.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο του 2017, όταν διενεργήθηκε η πρώτη διασταύρωση στοιχειών, τα ασφαλισμένα οχήματα ξεπέρασαν τα 6 εκατ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...