Τρία Kia, τρία νέα βραβεία σχεδίασης

Τα Stonic, Picanto και Stinger χάρισαν τρία ακόμη Red Dot Awards στην κορεάτικη μάρκα

  • -
  • -

Στα 21 συνολικά βραβεία Red Dot έφθασε η Kia μετά τις φετινές επιτυχίες των Stinger, Stonic και Picanto στο διάσημο θεσμό σχεδίασης. Η διεθνής επιτροπή ειδικών στο design απένειμε στο Stinger τον τίτλο του «Best of the Best», επιβραβεύοντάς το για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό. Τις κατηγορίες τους κέρδισαν επίσης το μικρό SUV Stonic και το αυτοκίνητο πόλης Picanto.

Οι τρεις νίκες του 2018 προστίθενται στις συνεχόμενες επιτυχίες της Kia αυξάνοντας σε 21 τα βραβεία Red Dot. Μάλιστα τα τελευταία τρία βραβεία ακολούθησαν την επίσης τριπλή νίκη της Kia στα iF Design Award νωρίτερα το 2018. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ VIDEO ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ KIA STONIC

«Η παγκόσμια ομάδα σχεδιασμού της Kia μπορεί να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τον τελευταίο της τριπλό θρίαμβο  o οποίος καταδεικνύει το πάθος της Kia για ποιοτικό σχεδιασμό και εφευρετικότητα, που για άλλη μια φορά επιβραβεύτηκε από μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων ειδικών στο design», είπε ο Peter Schreyer, Επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού της Κia Motors Corporation. «Η κατάκτηση του “Red Dot: Best of the Best” για τέταρτη φορά είναι πραγματικά κάτι το εξαιρετικό. Με τη σύγχρονη προσέγγιση του κλασικού στυλ των gran turismo το Kia Stinger είναι μια ακόμα απόδειξη για τα υψηλά επίπεδα του design της Kia».   

Από το 1955 που ξεκίνησαν από το Κέντρο Σχεδίασης της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (Design Centre of North Rhine-Westphalia) τα βραβεία Red Dot θεωρούνται ως ένας από τους πιο φημισμένους διαγωνισμούς design παγκοσμίως. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 40 ειδικούς ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθηγητές design και δημοσιογράφους ειδικευμένους σε θέματα εμπορίου από όλο τον κόσμο.

Τα βραβεία Red Dot αφορούν τρεις κατηγορίες - Σχεδιασμός Προϊόντος (Product Design), Επικοινωνία Σχεδιασμού (Communication Design) και Concept Σχεδίασης (Design Concept)- και κρίνονται βάσει διαφόρων κριτηρίων όπως βαθμός καινοτομίας, ποιότητα σχεδίασης, λειτουργικότητα και οικολογική συμβατότητα. Το 2018 εταιρείες από 59 χώρες συμμετείχαν με  6.300 προϊόντα. 

Η επίσημη παρουσίαση των βραβείων Red Dot θα γίνει στις 9 Ιουλίου 2018 στο θέατρο Aalto,  που έχει σχεδιαστεί από τον Alvar Aalto στο Έσσεν της Γερμανίας. 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...