Ανοίγουν προσωρινά τα Τέμπη

  • -
  • -

Το προσωρινό άνοιγμα της Εθνικής Οδού στην κοιλάδα των Τεμπών από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς του Πάσχα.

Η απόφαση πάρθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο και τις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μελέτη, την κατασκευή, την επίβλεψη και την εκμετάλλευση του έργου.

Στην ανακοίνωση της «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε.» αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από την GEOBRUGG όλες οι εργασίες ξεσκαρώματος και σταθεροποίησης βράχων που προέβλεπε η εγκεκριμένη μελέτη. Μάλιστα βάση τη μελέτης αξιολόγησης κινδύνου της GEOTEST  ο κίνδυνος  είναι κατά πολύ μικρότερος των προβλεπόμενων ορίων σύμφωνα με τις Ελβετικές προδιαγραφές. Δηλαδή το συγκεκριμένο τμήμα της Ε.Ο. βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πλευράς ασφάλειας έναντι βραχοπτώσεων σε σύγκριση με τμήματα άλλων αυτοκινητόδρομων αλλά και της Ε.Ο. σε άλλα σημεία της χώρας.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο από τους αλπινιστές γεωλόγους της GEOTEST βρέθηκαν άλλα τρία επικίνδυνα σημεία στα Τέμπη στα οποία κρίθηκε ότι πρέπει να εκτελεστούν εργασίες σταθεροποίησης ώστε να μην υπάρξει εκ νέου κίνδυνος βραχοπτώσεων.

Η Ε.Ο. στα Τέμπη θα ξανακλείσει για άλλες τρείς ή τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...