Το ηλεκτρικό SUV της Audi σε κλωβό Faraday!

Το e-tron δέχτηκε ηλεκτρικές εκκενώσεις τάσης 3 εκατ. Volt

  • -
  • -

Στα τέλη του 2018 θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους η έκδοση παραγωγής του e-tron, του μεγάλου SUV της Audi με πραγματική αυτονομία άνω των 400 km. Για να διαφημίσει τη δυνατότητα ταχυφόρτισής του έως 150 kW, η γερμανική εταιρεία το τοποθέτησε το e-tron μέσα σε ένα τεράστιο κλωβό Faraday!

Ο συγκεκριμένος κλωβός Faraday βρίσκεται στις εγκαταστάσεις υψηλής τάσης της Siemens στο Βερολίνο και έχει διαστάσεις 42x32x25 μέτρα. Μία ομάδα από ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους ερευνά στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του είδους στον κόσμο, την ενέργεια που εκλύουν ηλεκτρικές εκκενώσεις, τάσης έως 3.000.000 Volt!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ AUDI E-TRON ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

Κατασκευάστηκε το 1958 και μέσα σε αυτόν τον παραβολικό κλωβό υπάρχει μία μονάδα παραγωγής υπέρ-υψηλής τάσης στο μέγεθος ενός σπιτιού. Και το πρωτότυπο Audi e-tron βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του! Εκθαμβωτικές λάμψεις χορεύουν πάνω από την οροφή του αυτοκινήτου φωτίζοντας την αίθουσα έως τα 25 μέτρα που είναι το ύψος της. Οι ειδικοί έχουν ως στόχο μία ελεγχόμενη φωτεινή βολή υπερ-υψηλής τάσης προς το αυτοκίνητο.

Το πείραμα αυτό συμβολίζει κάτι που έχουν ονειρευτεί οι άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια: να αιχμαλωτίσουν τις αστραπές και να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια τους. Ακόμη και σήμερα δεν είναι δυνατή η χρήση της τεράστιας έκλυσης ενέργειας που παράγεται από μία αστραπή ώστε να χρησιμοποιηθεί για την φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά οι μηχανικοί έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά σε μία ταχύτατη φόρτιση.

ΟΛΑ ΤΑ SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...