Μέχρι Ραφήνα και Λεωφόρο Βουλιαγμένης θα φθάσει η Αττική Οδός

Προχωρούν οι μελέτες για τις επεκτάσεις, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών

  • -
  • -
Μέχρι Ραφήνα και Λεωφόρο Βουλιαγμένης θα φθάσει η Αττική Οδός

Το σενάρια επέκτασης της Αττικής Οδού προς τα ανατολικά και τα νότια επανήλθαν μέσω του Χρήστου Σπίρτζη. Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών συμμετείχε στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο Για Την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Διάλογοι με την Ανατολική Αττική» και αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που βρίσκονται σε «ώριμο» και μη στάδιο.

Αναφερόμενος στα έργα της Αττικής οδού, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι ωριμάζουν οι επεκτάσεις της Αττικής: «Η μία είναι προς Ραφήνα που είναι οδική και σιδηροδρομική, η δεύτερη είναι η σύνδεση της Αττικής Οδού προς την εθνική οδό, μέσω της λεωφόρου Κύμης, η τρίτη είναι η σύνδεση της Αττικής Οδού από την Κατεχάκη μέχρι τη Βουλιαγμένης για να εξυπηρετηθεί και το Ελληνικό, επομένως αυτές οι τρεις επεκτάσεις θα βγουν με νέο διαγωνισμό με την ωρίμανση των μελετών». Ο Υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί μέρος της δραστηριότητας του λιμένος Πειραιώς στα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 52 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPad

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 52 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID 

Υπενθυμίζεται, ότι πριν την οικονομική κρίση σημειώνονταν φαινόμενα συμφόρησης στην Αττική Οδό και αρκετοί συγκοινωνιολόγοι υποστήριζαν ότι πρέπει να κατασκευαστεί μία ακόμη (υπόγεια) ώστε να απορροφήσει μέρος των κυκλοφορούντων οχημάτων.

Για το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων – με χρέωση ανάλογα τη διανυόμενη χιλιομετρική απόσταση – ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες στο σχετικό διαγωνισμό ζήτασαν να υπάρξει παράταση. «Η παράταση λήγει τη Μεγάλη Τετάρτη για να καταθέσουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενδιαφέροντος και προχωράμε για την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Προβλέπεται ότι θα διέρχονται δωρεάν τα άτομα με αναπηρία, προβλέπεται ότι οι κάτοικοι τριών Δήμων, του Δήμου Διονύσου, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Αχαρνών και του Δήμου Ωρωπού δε θα πληρώνουν διόδια».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...