Θα επιστρέψει η Mazda στην Ελλάδα;

Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολιάζει στο GOCAR τα σχετικά δημοσιεύματα

  • -
  • -

Τροφή στα σενάρια για επαναδραστηριοποίηση της Mazda στη χώρα μας έδωσαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι έχει ληφθεί απόφαση για δημιουργία δικτύου πωλήσεων αυτοκινήτων της ιαπωνικής μάρκας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη διακοπή δραστηριοτήτων της «ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ» το 2014, η Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την Αυστρία ανέλαβε τις after sales υπηρεσίες (σέρβις, επισκευές κλπ) προς τους πελάτες της μάρκας στην Ελλάδα.

Το GOCAR απευθύνθηκε στην Mazda Ευρώπης για διευκρινίσεις και λάβαμε απάντηση από την Magda Weglewska, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Mazda Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης:

«Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε τη στρατηγική αντιπροσώπευσής μας στην Ελλάδα. Αν και όταν έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο θα εκδώσουμε επίσημη ανακοίνωση».

Από την απάντηση μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αφενός δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, αφετέρου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο επιστροφής της Mazda στη χώρα μας, είτε μέσω θυγατρικής της Mazda Νοτιοανατολικής Ευρώπης είτε Έλληνα επιχειρηματία που θα αναλάβει την εισαγωγή και διανομή των αυτοκινήτων.

Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 100.000 Mazda, εκ των οποίων τα 35.000 είναι σχετικά σύγχρονα (τελευταίας δεκαετίας).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...