Ο πόλεμος δασμών του Trump θα επεκταθεί και στα αυτοκίνητα;

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απείλησε με επιπλέον φόρους στα ευρωπαϊκά οχήματα που εισάγονται στις ΗΠΑ

  • -
  • -

Παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών ότι ο προστατευτισμός του Donald Trump θα επηρεάσει σημαντικά την αμερικάνικη οικονομία, ο ίδιος συνεχίζει να προαναγγέλλει επιπλέον δασμούς στην εισαγωγή προϊόντων στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση για επιβολή φόρου 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στα προϊόντα αλουμινίου, ήταν φυσιολογικό να προκαλέσει αντιδράσεις από ηγέτες σε διάφορες γωνίες του πλανήτη.

Ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε συνέντευξη του στη γερμανική τηλεόραση, ο Jean-Claude Juncker δήλωσε ότι ως αντίμετρα θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί στις μοτοσικλέτες Harley-Davidson, στο ουίσκι και το τα blue jeans.

Η απάντηση του Trump ήρθε μέσω του twitter: «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αυξήσει τους ήδη τεράστιους φόρους και τα εμπόδια στις αμερικάνικες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, απλά θα εφαρμόσουμε έναν φόρο στα αυτοκίνητά τους που εισάγονται ελεύθερα στις ΗΠΑ».

Μία έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία συμβούλων ICT International έδειξε ότι οι εξαγωγές χάλυβα από τις ΗΠΑ είναι εξίσου μεγάλες, αν όχι μεγαλύτερες από τις εισαγωγές.

[Πηγή: CNN, Bloomberg]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...