Έτσι λειτουργεί το σύστημα πρόσφυσης του Grandland X (vid)

Το IntelliGrip έχει πέντε προγράμματα λειτουργίας, ένα για κάθε τερέν

  • -
  • -

Η εναλλακτική πρόταση στην τετρακίνηση είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης, τα οποία κατανέμουν τη ροπή στους κινητήριους τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις.Το νέο compact SUV της Opel, το Grandland X, εφοδιάζεται με το προαιρετικό, προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 51 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPad

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 51 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Το IntelliGrip εξασφαλίζει βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια σε κάθε τύπο οδοστρώματος. Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, ο οδηγός του προσθιοκίνητου Grandland X απλά επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου πρόσφυσης μέσω του περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Το ηλεκτρονικό σύστημα προσαρμόζει άμεσα την κατανομή ροπής στους τροχούς και τις ρυθμίσεις σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα (mode).

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ OPEL GRANDLAND X ΑΠΟ ΤΟ GOCAR

Το IntelliGrip περιλαμβάνει τα εξής πέντε προγράμματα:

Normal / On-road: Το ‘Normal’ mode ενεργοποιείται με το που ξεκινά το Grandland X. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) και ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζονται σε συνήθεις συνθήκες στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο ή στο επαρχιακό δίκτυο.

Snow (Χιόνι): Το ‘Snow mode’ εξασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή πρόσφυση στον πάγο και στο χιόνι με ταχύτητες έως 50 km/h. Ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζει την ολίσθηση των εμπρός τροχών, φρενάροντας τον ολισθαίνοντα τροχό και μεταφέροντας τη ροπή στον άλλο εμπρός τροχό.

Mud (Λάσπη): Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει περισσότερη ολίσθηση. Η σκόπιμη ολίσθηση του τροχού με τη λιγότερη πρόσφυση όταν το όχημα ξεκινά απομακρύνει τη λάσπη, με αποτέλεσμα τα ελαστικά να ανακτούν την πρόσφυσή τους. Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο ποσοστό ροπής κατανέμεται στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Το πρόγραμμα είναι ενεργό μέχρι τα 80 km/hh.

Sand (Άμμος): Επιτρέπει την περιορισμένη ταυτόχρονη ολίσθηση των δύο κινητήριων τροχών, για να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί και να μην βυθιστεί στην άμμο

ESP Off: Απενεργοποιεί το ESP και τον έλεγχο πρόσφυσης σε ταχύτητες έως 50 km/h. Για λόγους ασφαλείας, το IntelliGrip επιστρέφει αυτόματα σε ‘normal mode’ σε ταχύτητες πάνω από 50 km/h.

Το IntelliGrip διατίθεται με όλους τους συνδυασμούς κινητήρων/ κιβωτίων ως μέρος του προαιρετικού πακέτου All Road Pack που περιλαμβάνει επίσης ζάντες αλουμινίου 7.5J x 18, σχεδίασης 5-Y, Diamond cut και ελαστικά διαστάσεων 225/55 R18. Στην έκδοση X-Clusive το πακέτο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...