Πρεμιέρα για το νέο Honda CR-V στη Γενεύη

Το δημοφιλές ιαπωνικό SUV θα κυκλοφορήσει και σε υβριδική έκδοση

  • -
  • -

Ένα εξάμηνο μετά την παρουσία του πρωτότυπου CR-V Hybrid στην έκθεση της Φρανκφούρτης, το υβριδικό SUV θα εμφανιστεί – στην τελική του μορφή πλέον – στο σαλόνι της Γενεύης, από τις 6 έως τις 18 Μαρτίου.

Η νέα γενιά του μεσαίου SUV της Honda υπόσχεται ακόμη πιο ευρύχωρο εσωτερικό, αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και πολυτελή κύλιση. Το πρωτότυπο CR-V χρησιμοποιούσε το υβριδικό σύστημα Intelligent Multi Mode (i-MMD), το οποίο συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων i-VTEC με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Το σύστημα i-MMD καθορίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με γνώμονα την απόδοση τη λειτουργία των κινητήρων, με τον οδηγό να μην χρειάζεται να κάνει ρυθμίσεις επιλέγοντας ένα από τα mode: EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive. Στο πρώτο mode το αυτοκίνητο κάνει χρήση μόνο των μπαταριών, με τις εκπομπές ρύπων σε αυτή την περίπτωση να είναι «μηδενικές».

Στο Hybrid Drive ο θερμικός κινητήρας στέλνει δύναμη στην ηλεκτρική γεννήτρια, η οποία με τη σειρά της δίνει στον ηλεκτρικό κινητήρα. Σε αυτό το mode φυσικά υπάρχει ανάκτηση ενέργειας που επιστρέφει στη γεννήτρια για να φορτίσουν οι μπαταρίες. Στο Engine Drive οι τροχοί παίρνουν κίνηση απευθείας από τον βενζινοκινητήρα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και σε αυτή την περίπτωση να δώσουν ώθηση τα ηλεκτρικά μοτέρ, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...