Πόση ώρα της διαδρομής δεν κοιτάμε το δρόμο;

Έρευνα της Peugeot κατέληξε σε ιδιαίτερα ενδιαφέροντα – και ανησυχητικά – συμπεράσματα

  • -
  • -

Η απόσπαση της προσοχής, λόγω κυρίως της χρήσης του κινητού τηλεφώνου, είναι πλέον η σημαντικότερη αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, κυρίως εντός του αστικού ιστού. Προκειμένου να τονίσει τους κινδύνους, η Peugeot διενήργησε έρευνα στη Μ. Βρετανία με τη συμμετοχή 25 οδηγών, οι οποίοι διένυσαν μέσα σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον την ίδια απόσταση (10 km).

Φορώντας ειδικά γυαλιά με έξι μικρές κάμερες που κατέγραφαν την κίνηση των ματιών, η Peugeot μέτρησε το χρόνο και την απόσταση κατά τον οποίο οι οδηγοί δεν είχαν το βλέμμα τους στο δρόμο. Κατά το 7% της συνολικής απόστασης, δηλαδή επί 700 μέτρα για κάθε 10 χιλιόμετρα, οι οδηγοί δεν κοιτούσαν το δρόμο!

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Το ποσοστό υποχωρεί από το 7% στο 5%, όταν οι οδηγοί που συμμετείχαν στην έρευνα βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι του 3008, του SUV που εφοδιάζεται με το i-Cockpit. Πρόκειται για τον πίνακα οργάνων που βρίσκεται τοποθετημένος ψηλότερα από τη στεφάνη του τιμονίου και έτσι ο οδηγός δεν τραβά το βλέμμα του από όσα συμβαίνουν στο δρόμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...