Ρεκόρ Γκίνες: Driftάρισμα με την Μ5 επί 8 ώρες! (vid)

Ανεφοδιασμός εν κινήσει για να γίνει το ρεκόρ πραγματικότητα

  • -
  • -

Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σε σταματήσει όταν θέλεις να πετύχεις κάτι και η BMW το απέδειξε περίτρανα. Στην πίστα δοκιμών που διατηρεί στη Νότια Καρολίνα έσπασε δύο ρεκόρ Γκίνες με τη νέα Μ5: το ένα αφορούσε την μεγαλύτερη απόσταση με drift επί 8 ώρες και το δεύτερο το μεγαλύτερο drift με δύο αυτοκίνητα.

Η νέα Μ5 με οδηγό τον εκπαιδευτή Johan Schwartz διένυσε μέσα σε 8 ώρες απόσταση 374 km, ενώ μαζί με τον επικεφαλής του κέντρου εκπαίδευσης, Matt Mullins, πέτυχαν διπλό drift επί 1 ώρα σε βρεγμένη πίστα (διένυσαν 79 km).

Η BMW χρειάστηκε τη βοήθεια της τοπικής εταιρείας μετατροπών Detroit Speed για την μετασκευή μίας προηγούμενης Μ5 σε «όχημα ανεφοδιασμού». Έτσι ήταν εφικτός ο ανεφοδιασμός της BMW εν κινήσει, όπως δηλαδή γίνεται στα μαχητικά αεροσκάφη ενώ βρίσκονται στον αέρα. Η διαδικασία έγινε 5 φορές μέσα στο 8ωρο.


H Μ5 εφοδιάζεται με V8 κινητήρα 4,4 lt. που αποδίδει 600 ίππους και 750 Nm ροπής, και με σύστημα τετρακίνησης. Το μεγάλο sport sedan επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,4 sec.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...