Μπορείς να βρεις το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις σε αυτές τις 10 χώρες;

ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ρωσία, Αυστραλία, Ελλάδα και άλλες

  • -
  • -

Το 2017 ήταν μία καλή χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη οι πωλήσεις οχημάτων σημείωσαν άνοδο. Ακόμη και σε χώρες που επλήγησαν σοβαρά από την οικονομική ύφεση – όπως η Βραζιλία και η Ρωσία – καταγράφονται αυξητικές τάσεις.

Κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της όσον αφορά την αγορά αυτοκινήτου και τα πιο δημοφιλή μοντέλα. Αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σε τοπικά εργοστάσια έχουν συνήθως το προβάδισμα, για ευνόητους λόγους.

Για να δούμε όμως τα best sellers μοντέλα σε 10 χώρες του πλανήτη:

Ηνωμένες Πολιτείες - Ford F-Series

Το pick up της Ford δεν είναι μόνο πρώτο στις ΗΠΑ ανάμεσα στα επαγγελματικά οχήματα, αλλά και στα επιβατικά.

Ιαπωνία - Toyota Prius

Το υβριδικό της Toyota είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε Ευρώπη και Αμερική, όμως εντός έδρας είναι και το πρώτο σε πωλήσει αυτοκίνητο.

Αυστραλία – Toyota Hilux

Όπως στις ΗΠΑ, έτσι και στην Αυστραλία λατρεύουν τα ελαφρά επαγγελματικά. Το Hilux δίνει μάχη με το Ford Ranger για την πρώτη θέση, έχοντας ένα μικρό προβάδισμα.

Γερμανία - Volkswagen Golf

Το Golf είναι για μία ακόμη χρονιά πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη, οπότε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα και μέσα στην… έδρα του.

Μεγάλη Βρετανία - Ford Fiesta

Το όνομα Fiesta κυριαρχεί στη βρετανική αγορά αυτοκινήτου εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Παρά το γεγονός ότι εντός του 2017 έγινε η μετάβαση στη νέα γενιά, δεν κινδύνεψε να χάσει την πρώτη θέση.

Νότια Κορέα - Hyundai Grandeur

Και στην περίπτωση της Νότιας Κορέας οι τοπικές μάρκες έχουν τον… πρώτο λόγο. To μεσαίο οικογενειακό Hyundai Grandeur διατηρείται επικεφαλής των πωλήσεων.

Βραζιλία - Chevrolet Onix

Η πιο σημαντική μάρκα της General Motors διατηρεί εργοστάσια στη Βραζιλία. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που παράγονται εκεί είναι και το Chevrolet Onix, ένα προσιτό σουπερμίνι που κατακτά την κορυφή των πωλήσεων στη χώρα.

Κίνα - Wuling Hongguang

Στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, πρώτο σε πωλήσεις είναι ένα πολυμορφικό. Το Wuling Hongguang, προϊόν συνεργασίας της κινεζικής SAIC Motor με την General Motors.

Ρωσία - Kia Rio

Η Lada κυριαρχεί στην αγορά της Ρωσίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν ιδρύθηκε. Τα δύο όμως τελευταία χρόνια πρώτο σε πωλήσεις ήταν αυτοκίνητα από άλλη μάρκα. Πέρυσι το Hyundai Solaris και φέτος το Kia Rio, το οποίο κυκλοφορεί και με sedan αμάξωμα.

Ελλάδα - Toyota Yaris

Στα χρόνια της κρίσης, το ελληνικό κοινό στράφηκε στα σουπερμίνι και το Yaris της Toyota είναι σταθερή αξία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...