Ποιος θα σταματήσει τα SUV;

Οι Ευρωπαίοι τα λατρεύουν και δε σταματούν να τα αγοράζουν

  • -
  • -

Αν η αύξηση του μεριδίου των SUV στην Ευρώπη συνεχιστεί για ορισμένα ακόμη χρόνια με αυτόν τον ρυθμό, τότε σύντομα θα λέμε: «Κοίτα εκεί, ένα sedan!». Τα αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου πουλάνε σαν… ζεστό ψωμί και το Νοέμβριο έφθασαν το 31,9% επί του συνολικού αριθμού των επιβατικών οχημάτων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης της αγοράς JATO Dynamics, το Νοέμβριο του 2017 ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη 1.250.281 αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 5,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Παρά την ανασφάλεια γύρω από τις συνέπειες του Brexit και τις ανησυχίες του κοινού για τη νομοθεσία για περιορισμό των ρύπων, οι πωλήσεις ανεβαίνουν χάρη στην απήχηση που έχουν τα SUV.

Το μερίδιό τους έφθασε το Νοέμβριο το 31,9%, ενώ πριν από έναν ακριβώς χρόνο ήταν 27,6%. Αυτό σημαίνει ότι το 2018, 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα στην Ευρώπη θα είναι SUV! Οι χώρες με τη μεγαλύτερη αδυναμία σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων είναι η Λεττονία και η Εσθονία (με 44,1% και 39,5% αντίστοιχα).

Πρώτος όμιλος στα SUV είναι η συμμαχία Renault-Nissan, ενώ ακολουθούν ο PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel) και το VW Group.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...