Σκέψου σαν οδηγός αγώνων για να πετύχεις

Η Ford μέσα από μια έρευνα μας δείχνει ότι αν αποκτήσουμε την ψυχολογία ενός οδηγού αγώνων θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους στόχους μας

  • -
  • -

Ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα σε δύσκολες συνθήκες. Μάλιστα, όπως αναφέρει μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το King’s College London για λογαριασμό της Ford, το να μπαίνουμε στην ψυχολογία ενός οδηγού αγώνων μπορεί να είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια συσκευή για ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, για να αναλύσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου επαγγελματιών οδηγών αγώνων, όπως ο Sebastian Ogier και Andy Priaulx, σε συνθήκες προσημείωσης αγώνων. Ακολούθως, καθημερινοί οδηγοί έκαναν το ίδιο, με ορισμένους από αυτούς να έχουν προετοιμαστεί με εγκεφαλικές ασκήσεις, ενώ κάποιοι άλλοι που συμμετείχαν στο ίδιο πείραμα, όχι.

«Από την έρευνα προέκυψε ότι όταν κινούνταν με μεγάλες ταχύτητες και σε κατάσταση υψηλής συγκέντρωσης, ο εγκέφαλος των οδηγών αγώνων είχε 40% καλύτερη αντίσταση στη διάσπαση της προσοχής συγκριτικά με το μέσο όρο» δήλωσε ο Dr Elias Mouchlianitis, ερευνητής νευροεπιστημών στο King’s College London. «Ωστόσο, το ενδιαφέρον που βρήκαμε ήταν ότι όταν οι απλοί άνθρωποι έκαναν μερικές απλές νοητικές ασκήσεις, μπορούσαν επίσης να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο επίδοσης».

Όπως αποδείχθηκε, απλές ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμού και μια τεχνική οπτικοποίησης με λέξεις κλειδιά βοήθησε σημαντικά στη βελτίωση της απόδοσης των οδηγών κατά 50%. Όπως αναφέρει ο Andy Priaulx, οι οδηγοί αγώνων πετυχαίνουν στόχους και πέρα από την οδήγηση, αφού δεν απαραίτητα γεννημένοι με αυτή την ικανότητα. Όπως αναφέρει η έρευνα, η εκπαίδευση του εγκεφάλου βελτιώνει οποιονδήποτε να βελτιώσει το βαθμό συγκέντρωσης και να πετύχει το στόχο του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...