Ένα σπάνιο “σκαθάρι” στο Nurburgring (video)

Μόλις 250 μονάδες έχουν κατασκευαστεί

  • -
  • -

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί για τα πολλά και διαφορετικά οχήματα που μαγνητίζει η διασημότερη πίστα του κόσμου. Έχουμε δει μοτοσικλέτες, van, ακόμα και λεωφορεία να σημειώνουν τον δικό τους χρόνο. Επίσης, αν είσαι από τους υπομονετικούς παρατηρητές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεις και πολλά σπάνια αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα αυτό το Volkswagen Beetle RSi

Πόσο σπάνιο μπορεί να είναι ένα “σκαθάρι”; Το συγκεκριμένο Beetle έχει κατασκευαστεί σε μόλις 250 μονάδες από το 2001 έως και το 2003. Δεν πρόκειται φυσικά για ένα πακέτο “look”, αλλά κάθε ένα από τα 250 αυτοκίνητα εφοδιάστηκε με έναν 3.2 VR6 κινητήρα των 221 ίππων, που συνδυάστηκε με ένα χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Η ροπή μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις φέρουν ρυθμίσεις από ένα αγωνιστικό μοντέλο. Εξωτερικά, το διακρίνεις από το φαρδύ body kit και την τεράστια αεροτομή και διαχύτη. 

Το Volkswagen Beetle RSi προσφερόταν αποκλειστικά στην αγορά της Ευρώπης με τιμή περίπου 70.000 ευρώ, κάτι που για το 2001 ήταν πάρα πολλά λεφτά για ένα Beetle. 

Όπως και να έχει, είναι κάτι το ιδιαίτερο να συναντάς ένα σπάνιο αυτοκίνητο, αλλά αξίζει την προσοχή μας... ειδικά λόγω των αυτοκόλλητων του Herbie.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...