Πώς τα πήγε το σινογερμανικό SUV στις δοκιμές πρόσκρουσης;

Το Borgward BX7 θα κυκλοφορήσει και στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχικά στη Γερμανία

  • -
  • -

Η Borgward ήταν μία γερμανική εταιρεία που σταμάτησε τις δραστηριότητές της στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Και γράφουμε «ήταν» διότι πλέον ανήκει σε Κινέζους και συγκεκριμένα στη Foton. Οι πωλήσεις άρχισαν στην Κίνα, όμως για να καθιερωθεί η μάρκα θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το ευρωπαϊκό κοινό, ιδιαίτερα απαιτητικό τόσο στην ποιότητα κατασκευής όσο και στην ασφάλεια.

Λίγες εβδομάδες πριν αρχίσει το λανσάρισμα του μεσαίου SUV, με όνομα ΒΧ7, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία, η Borgward ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τις δοκιμές πρόσκρουσης. Τις πραγματοποίησε ο γερμανικός οργανισμός πιστοποίησης TUV Rheinland, σε εργαστήριο και με πρωτόκολλο εγκεκριμένα από το Euro NCAP.

Η δοκιμή εμπρόσθιας πρόσκρουσης σε σταθερό αντικείμενο με ταχύτητα 64 km/h (όπως δηλαδή στον Euro NCAP), έδειξε – σύμφωνα με την ανακοίνωση της Borgward – ότι το BX7 προστάτευσε τους επιβάτες του, οι οποίοι θα αντιμετώπιζαν μικρό κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού. Δεν έγινε πάντως γνωστό πόσα αστέρια θα εξασφάλιζε το μήκους 4,7 μέτρων SUV (άλλωστε υπολογίζονται και τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού).

Καθώς το Borgward ΒΧ7 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, δεν υποχρεούται να περάσει από την πλήρη δοκιμασία του Euro NCAP.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...