Υβριδικά Plug-in σε δοκιμή στο Όσλο

Η Toyota δοκιμάζει τις νέες τεχνολογίες

  • -
  • -

Η πόλη του Όσλο, ο εμπορικός οργανισμός Energy Norway και η Toyota Norge υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για δοκιμή των αυτοκινήτων Plug-In hybrid στη Νορβηγία. Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας και αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού προγράμματος περιορισμένης μίσθωσης PHV της Toyota, στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 200 οχήματα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους. Πιο συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν δύο υβριδικά οχήματα τεχνολογίας plug in τα οποία εφοδιάζονται με μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου και με εξωτερική φόρτιση από δίκτυο ηλεκτροδότησης επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αυτονομία κατά τη χρήση κυρίως σε αστικό περιβάλλον.

Στη δοκιμή, θα αξιολογηθούν οι επιδόσεις του οχήματος στην πόλη ενώ θα συγκεντρωθούν πληροφορίες για την εμπειρία οδηγών και επιβατών. Έτσι θα διαπιστωθούν οι συνήθειες και προτιμήσεις  κατά την επαναφόρτιση του οχήματος – είτε στο σπίτι μέσω μιας κοινής ηλεκτρικής πρίζας ή σε προκαθορισμένα σημεία φόρτισης στην πόλη ή αλλού.

Το PHV της Toyota προσθέτει μία αυξημένη αυτονομία περίπου 20 km με ηλεκτροκίνηση στα ήδη γνωστά πλεονεκτήματα της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας. Μπορεί να οδηγείται ως ηλεκτρικό όχημα για μικρότερες αποστάσεις ή διαδρομές στην πόλη, ενώ για ταξίδια μεγαλύτερων αποστάσεων λειτουργεί σαν πλήρως υβριδικό, με το βενζινοκινητήρα να κάνει χρέη πηγής ισχύος αλλά και γεννήτριας όταν χρειάζεται. Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης, της επιβράδυνσης ή του φρεναρίσματος, ή από εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η Toyota στόχο έχει να κυκλοφορήσει περίπου 600 νέα PHV σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα σε Ιαπωνία, Ευρώπη και ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...