Τεράστιες επενδύσεις από την Volkswagen για το αυτοκίνητο του αύριο

Ποσό 34 δισ. ευρώ για ηλεκτρικά, αυτόνομη οδήγηση, υπηρεσίες και ψηφιοποίηση

  • -
  • -

«Θα επανεφεύρουμε το αυτοκίνητο και για να το πετύχουμε θα κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια». Με αυτά τα λόγια ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, Matthias Muller, συνόψισε τα όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου.

Το πενταετές πλάνο 2018-2022 προβλέπει την επένδυση ενός τεράστιου ποσού που ανέρχεται σε 34 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη τεχνολογιών. Το μεγαλύτερο μέρος θα πάει στη δημιουργία υβριδικών και ηλεκτρικών εκδόσεων για όλα τα μοντέλα και όλες τις μάρκες του γερμανικού ομίλου. Αναμένεται ότι έως το 2030 θα υπάρχει ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο. Έμφαση θα δοθεί επίσης στην αυτόνομη οδήγηση, τις υπηρεσίες (όπως η κοινή χρήση οχημάτων) και η ψηφιοποίηση τόσο των αυτοκινήτων όσο και των υποδομών.

Το Volkswagen Group θα προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση των αποστολών που θα αναλάβει κάθε εργοστάσιο και το εργατικό δυναμικό, ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και να περιοριστεί το κόστος παραγωγής, με δεδομένο το υψηλό κόστος από το dieselgate.

Το εργοστάσιο του Zwickau στη Σαξονία θα μεταμορφωθεί σε αποκλειστικό σημείο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB. Από τα τέλη του 2018 όλα τα μέλη της οικογένειας Passat θα κατασκευάζονται στη μονάδα του Emden, στη βόρεια Γερμανία, ενώ η επόμενη γενιά του Golf θα έχει ως αποκλειστική έδρα το κεντρικό εργοστάσιο του Wolfsburg.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...